Diyanet Isleri Baskani Erbas, 'Ülkemizi Bölmek Isteyen Dahili Ve Harici Hainlere Firsat Vermeyecegiz'

Bingöl’de STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Diyanet Isleri Baskani Erbas, “Anadolu dedigimiz bu sinirlari da bize çok görerek parça parça etmeye çalisan dahili ve harici hainlere firsat vermeyecegiz insallah” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, 'Ülkemizi Bölmek Isteyen Dahili Ve Harici Hainlere Firsat Vermeyecegiz'


Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Bingöl’de sivil toplum kuruluslarinin (STK) temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Bingöl Üniversitesinin Konuk Evi’nde gerçeklestirilen programda konusan Diyanet Isleri Baskani Erbas, il bulusmalari kapsaminda gittigi her ilde STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldigini ifade ederek, “Bundan amacimiz tanismak, bulusmak. Dertlerimizi paylasmak, milletimize daha iyi nasil hizmet edebiliriz? Diyanet hizmetlerini milletimizin farkli sivil toplum kuruluslari ile birlik, beraberlik içerisinde nasil yapabiliriz? Sehrimizin çocugundan gencine, kadinindan erkegine, ögrencisinden memuruna kadar her kesimine nasil destek olabiliriz? Bunlari konusuyoruz, müzakere ediyoruz” dedi.

Baskan Erbas, STK’larin önemine isaret ederek, “Ülkemizde yüzlerce vakif var. Bu bizim medeniyetimizin en büyük kazanimlarindan birisidir. Medine döneminden Abbasiler’e, Abbasiler’den Selçuklulara, Selçuklular’dan Osmanli’ya Endülüs medeniyeti de önemli bir vakif medeniyetidir. Bugüne, yasadigimiz 21. asra geldigimizde vakiflarin her zaman birligimize, beraberligimize, milletimizin yardimlasmasina çok büyük katkilari olmustur.” diye konustu.



“Üniversitelerde, liselerde orta okullarda, her yerde iyilik tohumu saçacagiz”

Kur’an-i Kerim’de Müslümanlara iyilikte ve takvada yardimlasmalarinin, günahta ve düsmanlikta ise yardimlasmamalarinin emredildigini hatirlatan Baskan Erbas, “Kötüler, kötülükte yardimlasiyorlar. Kötüler, dünyayi yasanmaz hale getiriyorlar, görüyorsunuz. Neden? Biz meydanda olmadigimiz için. Iyiler meydanda olmadigi için. Müslümanlar meydandan uzaklastirildigi için kötülere kaliyor ortalik. Bütün Peygamberler yeryüzünde kötülügü yok etmek için, kötülügü ortadan kaldirmak için ne yapmislar? O zaman bizim de bunlari yapmamiz lazim. Yeniden Peygamber gelmeyecegine göre Peygamber varislerinin omuzlarinda bu emanet. Yeryüzüne iyilik egemen oluncaya kadar bizim gayret etmemiz, çalismamiz lazim. Biz tohumu saçalim. Üniversitelerimizde hocalarimiz iyilik tohumunu saçsin. Liselerimizde, orta dereceli okullarimizda ögretmenlerimiz, camilerimizde imamlarimiz, vaizlerimiz, müezzinlerimiz, vakiflarimizda sizler kanaat önderlerimiz iyilik tohumunu saçsin.” ifadelerini kullandi.

Baskan Erbas, bölgedeki devlet kurumlari ve sivil toplum kuruluslari arasindaki fikir birliginin eylem birligiyle desteklenmesinin sonuç getirecegini belirterek, “Eylem Birligi çok önemli. Hep birlikte güçlerimizi birlestirecegiz. Burada simdi hepimiz ayni seyleri düsünüyoruz. O zaman hepimiz benzer seyleri yapmamiz lazim. O zaman neticeyi alacagiz. Gençlerimiz, çocuklarimiz yoldan çikmayacak. Ailelerimiz Müslümanca yasayacak. Bu bizim elimizde yeter ki niyet edelim. Niyetimiz samimi olursa ki öyle olmasi gerekiyor. ‘Din nasihattir’ O zaman Rabbimiz bizim niyetimize göre ameller yaratacak, bizi muvaffak kilacak.” degerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin en büyük dertlerinden birisinin de terör örgütleri olduguna vurgu yapan Baskan Erbas, sözlerini söyle tamamladi.

“Osmanli’yi da böyle yiktilar. Bizi de böyle yikmaya kalkistilar ama elhamdülillah milletimizin birligi, beraberligi, dayanismasi fikir ve eylem birligi ile bu problemin üstesinden geliyoruz. Askerimizle, polisimizle, devlet, millet dayanismasi ile bu uru yok ediyoruz. Insallah bundan sonra birligimiz, beraberligimiz daha da arttikça bizi birbirimize düsürmeye çalisan, Osmanli’yi nasil 40 parçaya böldülerse, Anadolu dedigimiz bu sinirlari da bize çok görerek parça parça etmeye çalisan dahili ve harici hainlere firsat vermeyecegiz insallah. Rabbimiz bir, Peygamberimiz bir, kiblemiz bir, bayragimiz bir, ezanimiz bir, vatanimiz bir. Bu birler o kadar çok ki, bu birler bizi daha da çok birlestirecek. Bu birleri gençlerimize, çocuklarimiza intikal ettirmek, gelecegimizin, istikbalimizin daha da parlak olacagini gösteriyor.”
Kaynak: İHA