Moderna, Kovid-19 Asisi 3. Dozun ABD'de Tüm Yetiskinlere Uygulanmasi Için Onay Istedi

ABD ilaç firmasi Moderna, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) destek asisinin 18 yas üzerine genisletilmesi onayi için ABD Gida ve Ilaç Dairesine (FDA) basvurdu.

Sirketten yapilan açiklamada, Moderna 3. doz Kovid-19 asisinin 18 yas üzeri tüm yetiskinlere acil kullanim izni talebinin gerekli verilerle birlikte federal yetkililere sunuldugu belirtildi.

Moderna'nin güçlendirici asisinin, 1 ve 2. asilarda verilen 100 mikrograma karsi 50 mikrogram olarak uygulanacagi kaydedildi.

Firma, destek asisi için FDA’ya ilk basvurusunu eylülde yapmis ancak sunulan verilerin yeterli açik olmadigi önerileri üzerine acil onay talebini geri çekmisti.

Moderna’nin 3. doz güçlendirici asisi, su an sadece bakimevlerinde kalan veya özel saglik durumu nedeniyle virüse karsi risk grubu içinde bulunan 65 yas ve üzerine uygulanabiliyor.

Alman BioNTech ile birlikte Kovid-19 asisi üreten Amerikan Pfizer firmasi da 10 Kasim’da 3. doz Kovid-19 güçlendirici asisinin tüm 18 yasin üstündekilere uygulanmasi izni için FDA’ya basvurmustu.

Pfizer-BioNTech’in basvurusunun cuma günü federal yetkililer tarafindan ele alinarak onaylanmasinin beklendigi, ayni sekilde Moderna’nin basvurusuna da yesil isik yakilmasi halinde ABD’de 3. doz destek asisinin tüm yetiskinlere yakinda uygulanmasina baslanabilecegi belirtiliyor.???????

Kaynak: AA