Disisleri Bakan Yardimcisi Kiran, Paris'te STK Temsilcileriyle Bir Araya Geldi Açiklamasi

'Fransa ve diger Avrupa ülkelerinde yasayan Türk toplumu sanki o ülkelerin vatandasi degil de okyanusta bir adada kendi içinde izole olan, o topluma hiçbir katki sunmayan ve marjinal bir toplum gibi gösteriliyor. Biz bunu reddediyoruz ve toptan sekilde kiniyoruz' 'Unutmamamiz gereken önemli düstur var. Her zaman hatirimizda tutmamiz gereken ve sorunlarin çözümünde olmazsa olmaz olan unsur var, birlikteligimiz, beraberligimiz, dayanismamiz'

Disisleri Bakan Yardimcisi Yavuz Selim Kiran, Fransa'nin baskenti Paris'te Türk sivil toplum kuruluslarinin (STK) temsilcileriyle görüstü.

Türkiye'nin Paris Büyükelçiliginde düzenlenen etkinlige Paris Büyükelçisi Ali Onaner, Paris Baskonsolosu Serdar Belentepe ve çok sayida sivil toplum kurulusunun temsilcileri katildi.

Kiran, burada yaptigi konusmada, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu'nun selamlarini iletti.

Avrupa'da yükselen Islam, yabanci ve Türk karsitliginin eylem ve söylemlerin en çok Fransa’da yasayan Türkleri tehdit ettigini belirten Kiran, büyükelçiliklerin, baskonsolosluklarin, Türkiye’deki kurumlarin Cumhurbaskani Erdogan’in liderliginde bu tehditlerle mücadelede hangi adimlarin atilmasi gerektigini istisare ettiklerini söyledi.

Kiran, bu konuda gerekli adimlari da attiklarini ve atmaya devam edeceklerini belirterek sunlari söyledi:

"Unutmamamiz gereken önemli düstur var. Her zaman hatirimizda tutmamiz gereken ve sorunlarin çözümünde olmazsa olmaz olan unsur var, birlikteligimiz, beraberligimiz, dayanismamiz. Biz birlikte olamadiginiz sürece bu tehditlerle mücadelemiz zorlasir. Ama birlik, beraberlik ve dayanisma içinde hareket edersek elbette sorunlarin çözümü mümkün hale gelir ve daha da kolaylasir. Bunun örneklerini yakin ve uzak geçmiste ve bugün de canli ve diri sekilde duruyor. Türkiye'nin içerisinde atlattigimiz badireler, hem yurt disinda sizin karsilastiginiz sorunlarin asilmasi konusunda özellikle yurt disinda yasayan vatandaslarimiz olarak birbirimize sarilmamizdan ve dayanismamizdan taviz vermemekten baska formül yok. Bunu çok güzel sekilde yapiyorsunuz."

Herkesin ortak paydasinin Türkiye Cumhuriyeti oldugunu ifade eden Kiran, Fransa’daki Türk sivil toplum kuruluslarin bu payda çerçevesinde hareket ettiginde daha güçlü olacaklarini belirtti.

Kiran, buradaki Türklerin birlik içinde olmasi halinde kimsenin nifak sokamayacagini söyledi.

Görüs ayriliklarinin bir kenara birakilmasi gerektigini ifade eden Kiran, yurt disinda yasayan vatandaslarin sorunlarina çözüm için çalismalar yaptiklarini kaydetti.

Kiran, devletin milletiyle var olan bir aygit ve devleti anlamli kilanin vatandaslarina verdigi hizmet oldugunu aktardi.

Önceliklerinin dünyanin neresinde olursa olsun vatandaslara zarar gelmemesi oldugu vurgulayan Kiran, söyle devam etti:

"Bugün maalesef Avrupa gerçegine baktigimiz zaman Islam ve Türk düsmanligini besleyen yaklasimlarin siyasette hakim olmaya basladigini, bu tehditler hakim olmaya basladigi müddetçe de bizim karsimiza kamuoyu baski üzerinde mesrulastiran yönetim kademesi görüyoruz. Dolayisiyla siyasi mekanizmalari, devlet kademeleri ve bütünlük içinde karsimiza çikarilan bu sorunlarin yumagini çözmek için bizim 7’den 70’e her bir dernegimizin kendi önceligi çerçevesinde ve her bir devlet kurumumuzun tüm imkanlariyla sistematik adimlar atmasi gerekiyor."

Kiran, Erdogan'in ve Çavusoglu'nun muhataplariyla yaptigi görüsmelerde yurt disinda yasayan vatandaslarin sorunlarini öncelikli olarak gündeme getirdigini belirtti.

Türk vatandaslarinin dünyanin neresinde olursa olsun bulundugu ülkenin temel unsurlari oldugunu vurgulayan Kiran, bunu kabul ettirene kadar mücadelenin sürecegini söyledi.

Kiran, "Fransa ve diger Avrupa ülkelerinde yasayan Türk toplumu sanki o ülkelerin vatandasi degil de okyanusta bir adada kendi içinde izole olan, o topluma hiçbir katki sunmayan ve marjinal bir toplum gibi gösteriliyor. Biz bunu reddediyoruz ve toptan sekilde kiniyoruz. Muhataplarimiza bu yaklasimin degistirilmesi gerektigini israrla söylüyoruz ve vurgulamaya devam edecegiz. Bu noktada birtakim gelismeler elde ettik ama yeterli degil." diye konustu.

Disisleri Bakan Yardimcisi Kiran, sivil toplum kuruluslarin temsilcilerinin sorularini da yanitladi.

Kaynak: AA