Batman Üniversitesinin 'Enerji' Alaninda Ihtisaslasma Kapsamina Alinmasi

Rektör Prof. Dr. Demir: 'Batman Üniversitesi, akademik çalismalarin çapini daha da gelistirecek, bölgemizde, ülkemizde, uluslararasi alanda bilimsel çalismalariyla bir marka haline gelecektir'

Yüksekögretim Kurulunun (YÖK) Bölgesel Kalkinma Odakli Ihtisaslasma Programi'na "enerji" alaninda dahil edilen Batman Üniversitesinin Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, "Batman Üniversitesi, akademik çalismalarin çapini daha da gelistirecek, bölgemizde, ülkemizde, uluslararasi alanda bilimsel çalismalariyla bir marka haline gelecektir." dedi.

Prof. Dr. Demir, Hasankeyf Uygulama Otelinde düzenledigi basin toplantisinda, üniversitelerinin, bölgesel kalkinma odakli misyon yüklenen 22 üniversiteden biri olmasina iliskin degerlendirmede bulundu.

Enerji alaninda ihtisaslasmanin önemine deginen Demir, petrol ile büyük gelisme saglayan Batman'in artik bu enerji alaninda pilot üniversite olmasindan duydugu memnuniyeti dile getirdi.

Demir, "Ülkemizde 200 üniversite bulunuyor. Bunlardan 22'si kendi bölgesinde kalkinmaya çesitli temalarla katki saglayan üniversite olma özelligine sahip. Batman Üniversitesinin de bu payeyi almasi bölgesel kalkinmaya saglayacagi destek açisindan önemli. Batman deyince aklimiza hemen petrol, dogal zenginlikler, hidrokarbon kaynaklari geliyor." diye konustu.

Batman'in sadece hidrokarbon kaynaklari çalismasi alaninda degil, yenilenebilir enerji, günes enerjisi, rüzgar enerjisinde de büyük potansiyeli bulunduguna isaret eden Demir, "Bu potansiyelin ortaya çikmasi daha da genislemesini saglayacak çalismalarin bir kismi Batman Üniversitesi öncülügünde yapilacak. Batman Üniversitesi, akademik çalismalarin çapini daha da gelistirecek, bölgemizde, ülkemizde, uluslararasi alanda bilimsel çalismalariyla bir marka haline gelecektir." ifadelerini kullandi.

Demir, ortaya çikacak katma deger ve yapilacak sertifikasyon programlari, verilecek egitimlerle bölgede nitelikli is gücü saglanmasi açisindan da çalismalar yürütülecegine deginerek, "Bu belki yarin olmayacak ama diger gün, sonraki gün meyvelerini verecektir. Bu anlamda bölgede istihdamin artirilmasi ile bölgesel kalkinmaya Batman Üniversitesinin destegi olacaktir." seklinde konustu.

Toplantiya, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Necmettin Sezgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Ömer Faruk Ertugrul, Genel Sekreter Yardimcisi Yusuf Direkçi, Rektör Danismani Dr. Ögr. Üyesi Mehmet Rida Tür de katildi.

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, Bölgesel Kalkinma Odakli Ihtisaslasma Programi'na Batman, Giresun, Gümüshane, Igdir, Karamanoglu Mehmet Bey, Munzur ve Haci Bektas Veli Üniversitelerinin de dahil edildigini açiklamisti.
Kaynak: AA