Texas'taki Müzik Festivalinde Çikan Izdihamda Ölü Sayisi 9'A Yükseldi

ABD'nin Texas eyaletine bagli Houston kentinde 5 Kasim'da düzenlenen Astroworld Festivali'nde izdiham nedeniyle yaralanan 1 kisinin daha hayatini kaybetmesiyle can kaybi sayisinin 9'a çiktigi açiklandi.

Festivalde agir yaralanan Bharti Shahani'nin ailesinin avukati, Shahani'nin yasamini yitirdigini duyurdu.

Üniversite ögrencisi olan 22 yasindaki Shahani'nin ölümüyle festivaldeki izdiham nedeniyle hayatini kaybedenlerin sayisi 9’a çikti.

Olay sirasinda Shahani'nin yaninda bulunan kuzeni Mohit Bellani, festival için fazla bilet satildigini, biletsiz yüzlerce kisinin içeri alindigini ve güvenlik ve tibbi müdahale ekiplerinin deneyimsiz oldugunu söyleyerek olaydan organizatörlerin sorumlu oldugunu savundu.

Houston'daki Astroworld Festivali'nde 5 Kasim Cuma yerel saatle 21.00'de rapçi Travis Scott'un sahne aldigi sirada yasanan izdihamda 8 kisi hayatini kaybetmis, yüzlerce kisi yaralanmisti.

Scott, izdihamin ardindan yaptigi açiklamada, en küçügü 14 yasinda olan kurbanlarin ailelerine yardim etmeye çalistigini söylemisti.

Konserde yaralanan bir kisi, Scott ve birlikte sahneye çikan sarkici Drake'i kalabaligi kiskirtmakla suçlayarak 1 milyon dolarlik tazminat davasi açmisti.

Kaynak: AA