Millet Kütüphanesi'nde 'Söz Yetenekte' Programi Ile Yunus Emre Anildi

“2021 Yunus Emre ve Türkçe Yili” etkinlikleri kapsaminda Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi Baskanligi tarafindan düzenlenen ‘Yetenek Sözde’ programinda “Yunus’un Sözü, Türkçe’nin Özü” temasiyla Yunus Emre anildi.

Millet Kütüphanesi'nde  'Söz Yetenekte' Programi Ile Yunus Emre Anildi
Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi Baskanligi tarafindan Kültür ve Turizm Bakanligi koordinasyonunda, Yunus Emre Enstitüsü is birligi ile Millet Kütüphanesi’nde “Yunusun Sözü, Türkçe’nin Özü” temasiyla Söz Yetenekte Programi’nin 6’ncisi düzenlendi.

“2021 Yunus Emre ve Türkçe Yili” etkinlikleri kapsaminda gerçeklestirilen program, 2020 yilinda Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi tarafindan olusturulan https://ytnk.tv (YTNK TV) dijital platformunda ve çesitli sosyal medya hesaplarinda canli olarak da yayinlandi.

Program çerçevesinde Can Atilla’nin Yunusname Müzik dinletisi seyirciyle bulustu. Programa konuk olarak katilan Ilber Ortayli ve Can Atilla, Yunus Emre ve Türk Dili üzerine söylesi gerçeklestirdi. Program konuklari olan ögrencilerin katildigi bir bilgi yarismasinin sonucunda 100 ögrenciye Yunus Emre Seçkisi ve Risaletü-n Nushiyye kitabi hediye edildi.

7 yasinda özel yetenek Ipek Nisa Göker

Programa katilan konuklar arasinda 7 yasindaki görme engelli olan özel yetenek Ipek Nisa Göker, Fikrimin Ince Gülü eserini piyanodan çalarak dinleyicilerle bulusturdu. Dogaçlama beste yapma yetenegine sahip görme engelli Göker, ayni zamanda konusan birinin ses tonunun hangi notaya es deger oldugunu anlayabiliyor.
Kaynak: İHA