Karanfilin Adedi 10 Lirayi Buldu

Üretilen karanfil çiçeklerinin ihracat edilmesi sonucu iç piyasada karanfil bulmak zorlasti. Balikesirli çiçekçiler satacak karanfil bulamazken, ellerinde az sayida karanfil olan çiçek dükkanlari karanfilin tanesini 10 liradan satmaya basladi.

Karanfilin Adedi 10 Lirayi Buldu
Son bir ayda karanfil fiyatlarinin artmasiyla vatandaslar kasimpati çiçegine yöneliyor. Balikesir’deki çiçekçi esnafi karanfil demetlerini yüksek fiyattan satin aldiklarini ve müsterilerine satmakta zorlandigini belirtiyor. Çiçekçi Merve Filiz, gülün demedinin 60, karanfilin ise 70 liradan satildigini ifade ederek, piyasada yasanan karanfil sikintisina dikkat çekti. Merve Filiz, “Karanfilin fiyati su ânda demeti 70 liradan satiliyor. Gülün demetini ise 60 liradan aliyoruz. Karanfil, gülden pahaliya geliyor. Karanfil yurt disina ihracat edildigi için burada bulmak da artik zorlasti. Zaten karanfil bize yaklasik 1 aydir da gelmiyor. Geçtigimiz ay karanfil 5 liradan satiliyordu, suanda 10 lira civarinda satiliyor. Ancak suanda elimizde yok, bizler de bulamiyoruz zaten. Insanlar karanfil olmadigi için gül, kasimpati gibi çiçeklere yöneliyorlar. 10 Kasim’da vatandaslarimiz çogunlukla kasimpati çiçegini tercih ettiler” dedi.

Çiçekçi esnafindan Mehmet Savran ise “Karanfil elimizde yok. Pandemi dolayisiyla her seye zam gelince dogal olarak üretim de azaldi. Karanfillerin fiyatlari da yükseldi. Daha önceden dükkanimizda çok fazla karanfil oluyordu. Su ânda karanfilde sikinti yasiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA