MEB, Yardimci Kaynak Desteginin Ikinci Paketini Erisime Açti

Bakan Mahmut Özer: 'Ögrenci ve ögretmenlerimiz tüm kaynaklara internet üzerinden kolaylikla ulasabilecekler. Ayrica bu kaynaklari tüm ögrencilerimize basili olarak da ulastiracagiz'

Milli Egitim Bakanliginca (MEB), her kademedeki ögrenci ve ögretmenler için geçen ay yayimlanmaya baslanan yardimci kaynak desteginin ikinci paketi bugün erisime açildi.

Tüm sinif ve kademelerde haftada 5 gün yüz yüze egitime devam eden Milli Egitim Bakanligi, ögrenci ve ögretmenlere yardimci kaynak desteginin çesitliligini artirma karari almisti.

Bakanliktan yapilan açiklamaya göre, karar çerçevesinde hazirlanan destek paketleri, her ayin ilk haftasi yayimlaniyor. Ilki ekim ayinda yayimlanan yardimci kaynak destek paketlerinin kasim ayina ait ikinci seti, bugün kullanima sunuldu.

Içinde çalisma sorulari, örnek sorular, etkilesimli sorular, tekrar testleri, LGS kasim ayi örnek soru kitapçigi ve YKS'ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçiklari yer alan yardimci kaynak destek paketine Millî Egitim Bakanliginin resmi internet sitesi "meb.gov.tr"den ulasilabiliyor.

2. siniftan 12. sinifa kadar tüm sinif seviyeleri için hazirlanan yardimci kaynak destek paketinde 7 bin soru bulunuyor. Ögrencilerin derste isleyecekleri konulari pekistirmeleri ve ögrenme süreçlerine katki saglamayi amaçlayan pakette ayrica 2. siniftan 7. sinifa kadar olan ögrencilerin istifade edebilecegi 2 bin 200 çalisma sorusu yer aliyor.

- Örnek sorular yayimlaniyor

Yardimci kaynak destek paketinde 8. sinifta ögrenim gören ögrencilerin 2022 yilinda yapilacak olan "Sinavla Ögrenci Alacak Ortaögretim Kurumlarina Iliskin Merkezi Sinava" yönelik kasim ayi örnek soru kitapçigi da yayimlandi. Örnek sorular, her ay düzenli olarak yayimlanmaya devam edecek.

Yüksekögretim Kurumlari Sinavi'na yönelik kaynak setinde ise 3 TYT, 6 AYT ve 1 YDT kitapçiginda 1600 soru bulunuyor.

Elektronik ortamda 8, 9 ve 10. sinif ögrencileri için geçen ay ilk kez yayimlanan etkilesimli sorular da paylasilmaya devam ediliyor. 450 soru bulunan çalismada Türkçe, matematik ve fen bilimleri alanlarindan çoktan seçmeli sorularla birlikte açilir menü, sürükle birak ve çoklu seçim özelliklerinin kullanildigi sorular hazirlandi. Ayrica üst düzey zihinsel becerilerinin ölçülmesine daha fazla olanak saglayan ve ögrencilere kendi cevabini olusturma firsati veren açik uçlu sorular da kullanildi.

Sorular, ögrencilerin gerçek yasam durumlarini ekranda görmesini saglayan simülasyonlar içerecek sekilde yapilandirildi. 9, 10, 11 ve 12. sinif ögrencileri için çesitli derslerden konu tekrarlarinin ve soru çözümlerinin yer aldigi videolar da hazirlandi. Bu videolar araciligi ile ögrenciler; ögrenme ortamlarini çesitlendirme, kendilerini degerlendirme ve konulari tekrar etme imkani bulacak.

Kasim ayi paketinde temel egitim ve ortaögretim kademelerinde egitim gören özel egitim ögrencileri için de etkinlikler yer aliyor. Hazirlanan etkinlikler, bosluk doldurma, benzerlik ve farkliliklari bulma, esleme, anlama ve anlatma tekniklerini içeriyor. Bu etkinlikler ile ögrencilerin konulari pekistirmeleri amaçlaniyor.

- "Kaynaklari ögrencilerimize basili olarak da ulastiracagiz"

Salgin kosullarinda önlemlere ve kurallara riayet ederek egitime devam ederken hem mevcut egitimi desteklemek hem de uzaktan egitimde olusan ögrenme kayiplarini da telafi edebilmek için kapsamli yardimci kaynak destek paketi hazirlama karari aldiklarini hatirlatan Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, sunlari kaydetti:

"Çalisma arkadaslarimizin büyük emegiyle 2. siniftan 12. sinifa kadar olan tüm sinif düzeyleri için hazirladiklari ilk Yardimci Kaynak Destek Paketini ekim ayinda yayimlamistik. Bugün de kasim ayi destek paketini paylastik. Ögrenci ve ögretmenlerimiz tüm kaynaklara internet üzerinden kolaylikla ulasabilecekler. Ayrica bu kaynaklari tüm ögrencilerimize basili olarak da ulastiracagiz. Her ayin ilk haftasi paketleri yayimlamayi sürdürürken paketin içerigindeki çesitliligi de artiracagiz. Emegi geçen tüm çalisma arkadaslarimi kutluyorum."
Kaynak: AA