Bayburt'ta Araç Sahiplerinin Sogukla Mücadelesi Basladi

Bayburt’ta vatandaslar, havalarin sogumasi ile birlikte araçlarinin kislik bakimi için sanayinin yolunu tuttu.

Bayburt'ta Araç Sahiplerinin Sogukla Mücadelesi Basladi
Bayburt’ta, kis mevsiminin kendisini hissettirmesi ile birlikte vatandaslarin da çilesi basladi.

Havalarin sogumasiyla birlikte araç bakimlarini zamaninda yapmak isteyen vatandaslar erkenden sanayinin yolunu tuttu.

Arabalarin donmamasi için herkesin antifrizini degistirmesi gerektigini vurgulayan periyodik bakim ustasi Kenan Demir, “Kislik araç bakiminda bizim memleketin havasi bayagi soguk oldugu için antifriz bakiminin kesinlikle yapilmasi gerekiyor. Hava soguklari eksilerin altina iniyor. Arabalarin donmamasi için herkesin aracin antifrizini degistirmesi gerekiyor” dedi.

Isletmede ayrica motor tamiri de yaptiklarinin altini çizen Demir, “Ön düzen, kislik bakim, yazlik bakim, periyodik bakim ve arabalarin bütün yag bakimlarini yapiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kazalarin önüne geçilmesi için sürekli araba bakiminin yapilmasi gerektigini belirten oto tamir ustasi Ferhat Yücel ise “Bizim memleketimiz soguk memleket oldugu için biz devamli arabalarin klima bakimlarini yapiyoruz. Kis mevsiminde arabalarin camlari buz tutuyor. Eksi dereceleri gören bir havasi var. Kazalarin önüne geçmesi için devamli bakimlarini yapiyoruz” diye konustu.

Araçlarin bakimi yapilmadigi takdirde daha büyük arizalara neden olacagini dile getiren araç sahibi Seyfullah Hizarci’da, “Türkiye genelinde kisi çetin geçen illerden birisi de Bayburt. Bundan dolayi sürekli araç bakimlarini yaptiriyoruz. Gerek kis lastikleri, gerekse yag bakimi, mazot veya hava filtresi bakimlarini sik sik yapiyoruz. Memleketimiz çok soguk. Soguk geçtigi için de bakmazsak araçlarimiz hepsi donar ve daha büyük arizalara neden olur. Bu yüzden belli zaman geçtikten sonra biz araçlarin bakimlarini yaptiriyoruz” dedi.



“Kis lastigi mesaisi basladi”

Bayburt’un yüksek kesimlerine karin yagmasiyla birlikte lastikçilerde de fazla mesai basladi.

Yola tutunma, yolu kavrama gücü, daha az kaza yapma riski ve çok daha güvenli bir sürüs saglama özelligi bulunan kis lastikleri, hem hayati hem de maddi açidan önem arz ediyor. Lastikçiler can ve mal güvenligi için kis sartlarinda tüm araçlarda kis lastigi kullanilmasi gerektigini söyledi.



Hava sicakliginin 7 derecenin altina düstügü zaman görevini yapmadigini belirten Lastik Ustasi Ali Söylemez, “Mevcutta kullanmis oldugumuz yazlik lastigimiz 7 derecenin altina düstügü zaman görevini yapmiyor, görevini yapmadigi içinde karda, sogukta, kista etkisi olmuyor. Kislik lastiklerimizi taktigimiz zaman ne oluyor fren mesafemizi daha alta indirmis oluyoruz ve güvenli bir sekilde yolumuza gitmis oluyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle kis lastigimizi taktiriyoruz. Bayburt’ta kis sartlari agir geçtigi için kis lastigimiz takiyoruz 2 tane de degil 4 tane takiyoruz taktigimiz lastiginde kalite olduguna dikkat ediyoruz. Bazi vatandaslarimiz hala karin yagmasini bekliyor kesinlikle karin yagmasini beklemiyoruz kislik lastiklerimizi arabamiza taktiriyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA