Adalet Bakani Gül Açiklamasi 'Bu Millete Kimse Pranga Vuramayacak'

Adalet Bakani Abdulhamit Gül, Türk milletinin bagimsizligina düskün bir millet olduguna vurgu yaparak, “Bu millete kimse pranga vuramayacak” dedi.

Adalet Bakani Gül Açiklamasi 'Bu Millete Kimse Pranga Vuramayacak'
Adalet Bakani Abdulhamit Gül, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak için geldigi Aydin’da AK Parti Il Danisma Meclisi toplantisina katildi.

Aydin Il Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantinin açilis konusmasini yapan AK Parti Il Baskani Ömer Özmen, Bakan Gül’e Efeler, Germencik, Nazilli ve Bozdogan adliyelerinin yenilenme çalismalari ile ilgili açiklamalari için tesekkür ederek, “Adalet Bakanimiz Efeler diyari Aydin’imizi ziyaret ederek gücümüze güç katti. Özellikle adliye konusunda müjdeleri hem Efeler’de, hem de Nazilli, Bozdogan ve Germencik’te ciddi bir eksikligi giderecek. Basta Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan olmak üzere bakanimizdan da Allah razi olsun” dedi.



"Bu topraklarda Menderes yetismeseydi demokrasimiz bu kadar güçlü olmazdi"

Il Baskani Özmen’in ardindan salonu dolduran coskulu kalabaliga hitap eden Adalet Bakani Abdulhamit Gül, konusmasina Aydinli merhum Basbakan Adnan Menderes’i anarak basladi.

Büyük milletlere büyük insanlar armagan edildigini belirten Gül, "Bu millet de daima büyük insanlarla, büyük milletin adamlari ile hep ödüllendirilmistir. Bir millet ne zaman zora düsse milletin adami çikmis ve milletle beraber demokrasi yolculugu, büyük ve güçlü Türkiye yolculugu yapmistir. Tarihimiz bunun sayisiz örnekleri ile doludur. Yine böyle bir günde demokrasiye, millet iradesine ihtiyaç duyulan günde milletin iradesinin karsisinda duran bir anlayisa ‘Yeter artik! Söz, karar, yetki milletindir’ diyerek yola çikmis merhum Basvekil Adnan Menderes’i rahmetle yad ediyorum. Ruhu sad olsun. Menderes’in ortaya koydugu kalkinma ve demokrasi yolculugu ülkemize çok sey kazandirdi. Eger bu topraklarda Menderes yetismeseydi demokrasimiz bu kadar güçlü olmazdi. Adnan Menderes ve dava arkadaslari demokrasi düsmanlari ile sonuna kadar kararli bir sekilde mücadele etti. Bu millete ‘açik oy, gizli tasnif’ diyerek sözde demokrasi dayatmalarina karsi demokrasi mücadelesi verdi. Bu milletin aklini, iradesini, vicdanini yok sayanlarin karsisinda milletin iradesi için yola çikti. Esas itibari ile 27 Mayis darbesinde idam sehpasina götürdükleri sadece Menderes’in kendisi degil, bu milletin iradesiydi. Darbeciler aslinda milletin iradesini infaz etmek istiyorlardi” dedi.



"Bu millet bagimsizliga asik bir millettir"

Türk milleti için bagimsizligin önemine dikkat çeken Bakan Gül, "Milletin bu anlamda demokrasi mücadelesini kesmek isteyenler oldu. Ama sunu unuttular. Bu ülkede vesayetçiler, darbeciler ne yaparlarsa yapsinlar ‘Artik Türkiye’de hiçbir sey eskisi gibi olmayacak’ diyen ve yola milletiyle beraber çikan Recep Tayyip Erdogan ve davasi, milli irade davasini sonsuza kadar koruyacak bir ruha sahiptir. Bu millet adamlarindan asla yoksun kalmayacaktir, bu millet idam sehpasina götürülecek bir millet degildir, bu millet bagimsizliga asik bir millettir. Kiyamete kadar da ay-yildizli bayragimiza kimse dil uzatamayacak, kimse bu millete pranga vuramayacaktir. AK Parti bunun adidir, 3 Kasim zaferi bunun adidir, 3 Kasim milletin iktidara geldigi günün adidir. Türkiye’nin yönü gelecege açiktir, demokrasimizin önünü kimse kesemeyecektir. Buna milletimiz asla ama asla izin vermeyecektir" diye konustu.



"AK Parti hedeflerini bir bir gerçeklestirmeye devam edecek"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan önderligindeki AK Parti’nin yeni, büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine emin adimlarla ilerledigini belirten Gül, konusmasini su sözlerle noktaladi:

"Türkiye’de AK Parti eski Türkiye’nin aliskanliklarini sona erdirerek, yeni, büyük ve güçlü Türkiye hedeflerine dogru emin adimlarla ilerliyor. Artik hiçbir sey eskisi gibi olmayacak diyerek yola çiktik ve bundan sonraki hedefimiz de Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde 2023 hedefidir, 2053 hedefidir, 2071 hedefidir. Bizi bu hedeften de, yolumuzdan da hiç kimse ama hiç kimse ayiramaz. Digerleri çarpsin, toplasin, bölsün, alt alta üst üste gelsinler. Su aday olsa ne olur, bu aday olsa ne olur? Onlarin kafasi karisik ama milletin kafasi net. Milletin adayi, milletin adami Recep Tayyip Erdogan olacak. 2023’te yine milletimiz Recep Tayyip Erdogan ile yol yürüyecek. Yeni bir destan yazacagiz."

Bakan Gül, konusmasinin sonunda partililerle hatira fotografi çektirerek Aydin programini sonlandirdi.
Kaynak: İHA