'6. Uluslararasi Arapça Kitap Ve Kültür Günleri' 3 Kasim'da Baslayacak

Bu yilki ana temasi 'Maveraünnehir'den Anadolu'ya Akan Tasavvuf Irmagi' olarak belirlenen program kapsaminda söylesi, panel, sempozyum, kitap hediyesi ve sergi gibi tüm etkinlikler çevrim içi yapilacak.

Türkiye Yazarlar Birligi Istanbul Subesi tarafindan Cumhurbaskanligi himayesinde bu yil altinci kez düzenlenecek olan "6. Uluslararasi Arapça Kitap ve Kültür Günleri", 3-7 Kasim tarihleri arasinda gerçeklestirilecek.

Bu yilki ana temasi "Maveraünnehir'den Anadolu'ya Akan Tasavvuf Irmagi" olarak belirlenen program kapsaminda söylesi, panel, sempozyum, kitap hediyesi ve sergi gibi tüm etkinlikler çevrim içi yapilacak.

Daha önceki yillarda Türkiye, Suriye, Suudi Arabistan, Irak, Lübnan, Ürdün, Misir, Cezayir, Tunus, Fas, Sudan, Katar, Kuveyt, Özbekistan, Türkmenistan, Hindistan, Pakistan gibi pek çok ülkeden ilim adamlarini Istanbul'da bir araya getiren etkinlik, bu yil ilim adamlarini sanal ortamda katilimcilarla bulusturacak.

Programda, "Uluslararasi Tevhid ve Sefaat Sempozyumu" da etkinlik kapsaminda yurt içinden ve yurt disindan akademisyenlerin katilimiyla düzenlenecek.

Etkinlikte Islam dünyasindan birçok üst düzey ilim adami, akademisyen, yazar ve yayinci, Zoom uygulamasi ve etkinligin YouTube kanalinda es zamanli yapilacak canli yayinlarda, hem ortak kültür ve bilgi mirasini paylasacak hem de okuyucularla bir araya gelecek.

6. Uluslararasi Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri, Islam dünyasinda var olan ilmi birikim ve ortak mirasi bu organizasyonda bir araya getirerek, Türkiye'nin daha iyi taninmasini hedefliyor.
Kaynak: AA