58. Antalya Altin Portakal Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu (2)

Festivalde 'Iki Safak Arasinda', 'Okul Trasi' ve 'Kerr' en fazla ödül alan filmler oldu.

Bu yil 58'incisi düzenlenen Antalya Altin Portakal Film Festivali'nde, ödüller sahiplerini teslim edildi.

Antalya Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde Kültür ve Turizm Bakanliginin katkilariyla bu yil 58'ncisi düzenlenen festivalin kapanis ve ödül töreni, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda Antalya Spor Salonu'nda yapildi.

Sunuculugunu Sevval Sam ve Yekta Kopan'in yaptigi gece, Sam'in konseri ile basladi.

- 58. Antalya Altin Portakal Film Festivali'nin ödülleri

Ulusal Kisa Metraj Film Yarismasi'nda, Övgüye Deger Ödülü'nü "Rewsen" filmiyle Musab Tekin aldi.

Festivalde Kisa Film Jüri Özel Ödülü, "Ikinci Gece" filmiyle Ali Tansu Turhan'a, En Iyi Kisa Film Ödülü, "Siz Biraz Uzak Kaldiniz" filmiyle yönetmen Elif Refig'e verildi.

Ulusal Belgesel Film Yarismasi'nda, Övgüye Deger Ödülü "Aci ve Tatli" filmiyle Didem Sahin'in, Belgesel Film Jüri Özel Ödülü de "Bekleyis" filmiyle Asli Akdag'in oldu. En Iyi Belgesel Film Ödülü ise "Her Sey Dahil" filmiyle Volkan Üce'ye gitti.

Uluslararasi Uzun Metraj Film Yarismasi'nda ise En Iyi Uluslararasi Film Ödülü, "Libertad" filmiyle Clara Roquet'e, En Iyi Yönetmen Ödülü "Aurora" filmiyle Paz Fabrega'ya, En Iyi Kadin Oyuncu Ödülü "Aile" filmiyle Claudia Grob'a, En Iyi Erkek Oyuncu Ödülü de "Titanik'i Seyretmek Istemeyen Kör Adam" filmiyle Petri Poikolainen'e verildi.

Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi'nda da En Iyi Yardimci Kadin Oyuncu Ödülü'nü "Iki Safak Arasinda" filmindeki rolüyle Nezaket Erden ile "Kafes" filmindeki rolüyle Özay Fect paylasti. En Iyi Yardimci Erkek Oyuncu Ödülü ise "Iki Safak Arasinda" filmindeki rolüyle Erdem Senocak'in oldu.

En Iyi Sanat Yönetmeni Ödülü "Anadolu Leopari" filmiyle Billur Turan'a, En Iyi Kurgu Ödülü "Okul Trasi" filmiyle Ferit Karahan, Hayedeh Safiyari ve Sercan Sezgin'e verildi.

En Iyi Müzik Ödülü'ne "Kerr" filmindeki müzikleriyle Nikos Kypourgos, En Iyi Görüntü Yönetmeni Ödülü'ne "Baglilik Hasan" filmiyle Özgür Eken layik görüldü.

Türk sinemasinin ilk kadin film yönetmeni ve sinema oyuncusu Cahide Sonku Ödülü'nü Ezgi Baltas ve Feride Çiçekoglu paylasti.

Behlül Dal En Iyi Ilk Film Ödülü, "Anadolu Leopari" filmiyle Emre Kayis'in, Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü de "Iki Safak Arasinda" filmi ile Selman Nacar'in oldu.

SIYAD En Iyi Film Ödülü'nü, Necip Çaghan Özdemir "Bembeyaz" filmiyle, FILM-YÖN En Iyi Yönetmen Ödülü'nü de Tayfun Pirselimoglu, "Kerr" filmiyle aldi.

Gece, yönetmen, oyuncular ile protokol üyelerinin fotograf çektirmesiyle sona erdi.

(Bitti)
Kaynak: AA