Husilerin Suudi Arabistan'daki Abha Havalimani'na Saldirisinda 4 Kisi Yaralandi

Yemen'de hükümeti destekleyen Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri, Husilerin Suudi Arabistan'in güneyinde yer alan Uluslararasi Abha Havalimani'na bomba yüklü insansiz hava araciyla (IHA) düzenledigi saldirida 4 kisinin yaralandigini duyurdu.

Arap Koalisyonundan yapilan yazili açiklamada, Abha Havalimani'na gönderilen IHA'nin Suudi Arabistan savunmasi tarafindan etkisiz hale getirildigi belirtildi.

Söz konusu IHA'nin imhasi sirasinda çevreye yayilan sarapnel parçalari nedeniyle 4 kisinin yaralandigi ve havalimaninda hasar olustugu ifade edildi.

Açiklamada, Husilerin, havalimanindaki sivilleri hedef almasinin savas suçu oldugu aktarildi.

Husilerden konuya iliskin açiklama yapilmadi.

Uluslararasi Abha Havalimani, Suudi Arabistan'in güneyindeki Hamis Musayt ve Abha kentlerine esit uzaklikta (yaklasik 20 kilometre) yer aliyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsizligin hüküm sürdügü Yemen'de Husiler ile hükümete bagli güçler arasinda çatismalar yasaniyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Iran destekli Husiler, sik sik Suudi Arabistan'in güney bölgelerini balistik füze ve IHA'larla hedef aliyor.

Kaynak: AA