TÜGVA'dan Adalar Ilçe Temsilciligi Açiklamasi Açiklamasi

''TÜGVA Adalar Ilçe Temsilciligi binasi sabah saatlerinde hukuksuz bir tahliye tesebbüsüne ugramistir'' ''Konuya iliskin hukuki süreç baslatilmis ve halen devam etmektedir''.

Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA), ''Adalar Ilçe Temsilciligi binasinin hukuksuz bir sekilde tahliye edilmek istendigini, konuya iliskin baslatilan hukuki sürecin devam ettigini'' bildirdi.

TÜGVA Istanbul Il Temsilciliginin sosyal medya hesabindan yapilan açiklamada, Adalar Ilçe Temsilciligi binasinin kullanim hakkinin Istanbul Sehir Hatlari Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi ile 2018'de imzalanan 10 yillik kira sözlesmesi geregince vakfa ait oldugu belirtilerek, ''TÜGVA Adalar Ilçe Temsilciligi binasi sabah saatlerinde hukuksuz bir tahliye tesebbüsüne ugramistir.'' denildi.

Kira sözlesmesinden kaynaklanan yükümlülüklerin eksiksiz bir sekilde yerine getirildigi vurgulanan açiklamada, su ifadeler kullanildi:

"Kira ücreti bir kere dahi geciktirilmeden düzenli olarak ödenmistir. Istanbul Büyüksehir Belediyesi, özel hukuka tabi sözlesmemizi haksiz bir sekilde tek tarafli olarak feshettigini beyan etmis ve bu haksiz feshin tarafimizca kabul edilmemesi akabinde Kaymakamliktan tahliyemizi talep etmistir. Kira sözlesmemizin devam ettigine iliskin açtigimiz tespit davasi sürecinin devam etmesi ve konuya iliskin verilmis bir mahkeme karari olmamasi nedeniyle Kaymakamlik ve Valilik, IBB'nin bu talebini reddetmistir. IBB, bu karari tanimayarak, yetkisiz zabita kuvvetlerinin kaba kuvvet kullanarak esyalarimizi, hangi esyalarin götürüldügüne iliskin bir kayit dahi tutulmadan, zorla binamizdan gasbetmis ve bina disina çikarmistir. Zabita görevlileri sabah saatlerinden itibaren ilçe binamizin içinde, binadan çikmamiz halinde kalan esyalarimizi da götürmek amaciyla takriben 30-40 kisilik bir ekiple, vardiyali bir sekilde nöbet tutmaya devam etmektedir. Konuya iliskin hukuki süreç baslatilmis ve halen devam etmektedir.''
Kaynak: AA