Tunus'ta 32. Uluslararasi Kartaca Film Festivali Basladi

32. Uluslararasi Kartaca Film Festivali, baskent Tunus’ta yapilan açilis töreniyle basladi.

Açilis töreninde konusan Festival Genel Müdürü Riza el-Bahi, festivalin "Yasamayi Hayal Ediyoruz" basligiyla düzenlendigini hatirlatarak, "Madem sloganimiz hayal etmek, o zaman sorunlari bir kenara birakalim ve hayal etmeyi sürdürelim." diye konustu.

Festivale hazirlanirken birçok zorlukla karsilastiklarini belirten Bahi, yilmadan, ciddiyetle sinemanin sesini duyurmak için en iyi ve en güzel filmleri seçtiklerini söyledi.

Çadli Muhammed Salih Harun'un yönettigi, gelismekte olan dünyada kadin haklarina yönelik ihlallerin konu alindigi "Kutsal Baglantilar" festivalin açilis filmi olarak gösterildi.

Açilis töreninde, sinemaya verdikleri katkidan dolayi Misirli sanatçi Neliy Kerim, Lübnanli yapimci Sadik Enver el-Sabah, Tunuslu film elestirmeni Hamis el-Hayati ve Senegalli film elestirmeni Baba Diyab'a "Altin Tanit" ödülü verildi.

Ayrica, törende geçen yil subat ayinda hayatina kaybeden Tunuslu yönetmen Müfide et-Telatli için saygi durusunda bulunuldu.

6 Kasim'a kadar devam edecek festivalin yarisma bölümünde 18'i uzun, 36'si kisa metrajli olmak üzere toplam 54 film yarisacak.

Kaynak: AA