Lübnan, Körfez Ülkeleriyle Yasadigi Diplomatik Krizin Çözümü Nedeniyle Katar'a Tesekkür Etti

Lübnan Disisleri Bakani Abdullah Buhabib'in, ülkesiyle Körfez ülkeleri arasinda yasanan diplomatik krizin çözümü için sarf edilen tüm çabalardan ötürü Katarli mevkidasi Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'ye tesekkür ettigi belirtildi.

Disisleri Bakanligi basin ofisinden yapilan yazili açiklamaya göre, Buhabib Katarli mevkidasi Al Sani'yi telefonla aradi.

Körfez ve diger Arap ülkeleriyle iletisimin önemine vurgu yapan Buhabib, Lübnan'in krizin çözülmesi ve iliskilerin eski haline dönmesi için tüm tedbirleri alacagini ifade etti.

Lübnan Disisleri Bakani Buhabib, söz konusu krizin çözülmesi ve tansiyonun düsürülmesi için sarf edilen tüm çabalardan ötürü Katarli mevkidasina tesekkür etti.

Lübnan Enformasyon Bakani George Kardahi'nin Yemen'le ilgili Riyad yönetimini elestiren açiklamalari üzerine Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt ve BAE, Lübnan'daki büyükelçisini geri çagirmisti.

Katar Disisleri Bakanligi ise Kardahi'nin Suudi Arabistan'i elestiren ifadelerine tepki göstererek Lübnan'a gerginligi ortadan kaldirmak için acil adim atma çagrisinda bulunmus ancak büyükelçisini geri çagirmamisti.

Kaynak: AA