Baskan Demir'in 'Sari Saçli Mavi Gözlüm' Türküsü 29 Ekim Resepsiyonuna Damga Vurdu

Ardahan Valiligi, Cumhuriyetin ilaninin 98’inci yil dönümü nedeniyle polis evinde resepsiyon düzenledi. Resepsiyonda Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir, "Sari saçli mavi gözlüm" türküsünü seslendirdi.

Baskan Demir'in 'Sari Saçli Mavi Gözlüm' Türküsü 29 Ekim Resepsiyonuna Damga Vurdu
Cumhuriyetin 98. yil dönümü dolayisiyla Valilikçe düzenlenen kabul Töreni’ne Ardahan Valisi Hüseyin Öner, 25. Hudut Tugay Komutani Tuggeneral Berat Acar, Belediye Baskani Faruk Demir, Cumhuriyet Bassavcisi Uygur Kaan Arisoy’un yani sira, ilçe Belediye Baskanlari, gaziler, sehit yakinlari ve davetliler katildi.



Kabul töreninde istek üzerine sahne alan Ardahan Belediye Baskani Faruk Demir’de katilimcilara zafer coskusu yasatti. Mustafa Kemal Atatürk’e yazilan "Sari Saçlim Mavi Gözlüm" adli türküsünü seslendiren Baskan Demir’e katilimcilarda alkislarla eslik etti.

Söyledigi türkü sonrasi konusan Baskan Demir, Cumhuriyet Bayramini kutlayarak, ’’Bu topraklari bizlere yurt yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere kahraman sehitlerimizi, gazilerimizi sükranla ve minnetle aniyoruz. Orta Anadolu’daki bazi illerimiz belki düsman çizmesi görmemistir ama bizim bu cografya 40 yil savas tazminati olarak Ruslara verilmis, 1877’den Kurtulus savasina kadar esaret altinda yasamisiz. Özgürlük, bayrak, bagimsizlik ve hürriyetin ne oldugunu atalarimizdan ve dedelerimizden ögrendik. Allah bir daha o günleri göstermesin. Nasil dedelerimiz biz burada konusalim diye canlarini siper ettilerse bizlerde çocuklarimizin yüzlerine bakabilmek için canimizi siper edecegiz’’ dedi.



Kabul töreninde konusan Ardahan Valisi Hüseyin Öner’de Cumhuriyet Bayrami’ni milletçe kutlamanin bugün hakli gururunu yasadiklarini belirterek, "Cumhuriyet ve demokrasimizin milletimize atçigi yeni ufuklar ve insanimizin gayretleri ile insallah Avrupa ve dünyada çok daha fazla söz sahibi olacagiz. Bize bu günlerin onurunu yasatan cumhuriyete sahip çikip onun getirdigi degerlerin kiymetini bilecegiz’’ seklinde konustu.



Törenin ardindan Kongre caddesinde tarihi Kongre binasi önünde "Cumhuriyet Yürüyüsü" düzenlendi.

Vatandaslar ellerinde Türk Bayragi ve mesalelerle katilim sagladigi yürüyüs, Milli Egemenlik Parki’nda son buldu.
Kaynak: İHA