Bakan Kurum'dan COP26 Baskani Sharma'ya Destek Tesekkürü

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Çerçeve Sözlesmesi (BMIDÇS) 26. Taraflar Konferansi (COP26) Baskani Alok Sharma, Fransa Ekolojik Geçis Bakani Barbara Pompili, Federal Alman Çevre, Doga Koruma ve Nükleer Güvenlik Bakan Yardimcisi Jochen Flasbarth'a Paris Anlasmasi sürecindeki destekleri için tesekkür etti.

Kurum, Twitter hesabindan, Sharma'nin, "Murat Kurum, Barbara Pompili ve Jochen Flasbarth'a COP26 öncesinde verimli görüsme için tesekkür ederim. Cumhurbaskani Erdogan'in Türkiye'nin Paris Anlasmasi ve 2053 net sifir emisyon taahhüdüne yönelik açiklamasini memnuniyetle karsiliyorum. Hiz kazandigina dair net bir isaret." ifadelerinin yer aldigi twitini "retweet" yaparak paylasti.

Kurum, Ingilizce ve Türkçe olarak yaptigi paylasiminda, "COP26 Baskani Alok Sharma, Fransa Ekolojik Geçis Bakani Barbara Pompili ve Alman Çevre Bakan Yardimcisi Jochen Flasbarth'a Paris Anlasmasi sürecindeki destekleri için tesekkür ediyorum. Cumhurbaskanimizin liderliginde 2053 net sifir emisyon hedefine kararlilikla yürüyecegiz." ifadelerini kullandi.

COP26'ya hazirlik amaciyla Italya'nin Milano sehrinde düzenlenen PreCOP26 zirvesine katilan Kurum, dün Sharma ile Pompili ve Flasbarth'in da katildigi toplantida bir araya gelmisti.

Kaynak: AA