Salon Sporlarinin Sorunlari Istanbul'da Düzenlenen Panelde Tartisildi

Tüm Spor Isletmeleri Isveren Sendikasinin (TSIIS) düzenledigi salon sporlarinin dünü, bugünü, yarini ve stratejik hedefleri konulu panel yogun bir katilimla gerçeklestirildi.

Panele konusmaci olarak dünya kick boks sampiyonu ve Büyük Birlik Partisi MKYK üyesi Serkan Yilmaz, dünya rekortmeni ve SAT komandosu Namik Ekin, Iyi Parti Spor Bilim Kurulu Baskani Ali Demir, spor yazari Osman Tanburaci, Küçükçekmece Belediyesi Spor Danismani Abdullah Kaya katildi.

Salon sporlarinin su anki durumunun masaya yatirildigi panelde Tüm Spor Isletmeleri Isveren Sendikasi Baskani Nihat Güler, ulusal spor politikasinin olusturulmasi, spor bilim kurulunun kurulmasi, yetenek taramasi uygulamasinin spor bilimine uygun yapilarak yayginlastirilmasi, olimpiyat hazirlik merkezlerinin benzerlerinin olimpik olmayan branslar için de kurulmasi gerektigini ortak tavsiye görüsü olarak açikladi.

Baskan Güler, Ulusal Spor Enstitüsü kurulmasi için çalisma yürüteceklerini, "Spor Reçetesi" adi verilen proje ile Saglik Bakanliginin yükünü azaltmayi hedeflediklerini, düzenlemeyi planladiklari SporFest festivali ve fuari ile spor sektörünün güçlenmesini, gelismesini ve daha çok kisiye ulastirmayi hedeflediklerini kaydetti.

Güler ayrica kadin sporcu sayisini artirmayi ve kadinlarin daha aktif sekilde spora katilmalarini hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: AA