Ekvador'da Hükümet Karsiti Protestolarda Olaylar Çikti

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da, hükümet karsiti protestolarda çikan olaylar nedeniyle 18 kisi gözaltina alindi.

Baskent Quito'nun hükümet sarayi Carondelet’in de bulundugu tarihi merkezinde toplanan yüzlerce gösterici, Devlet Baskani Guillermo Lasso hükümetinin ekonomi politikalarina tepki gösterdi.

El Ejido Parki'ndan Santo Domingo Meydani'na yürüyen sendika temsilcileri, burada yaptiklari konusmalarda, hükümetin planladigi ekonomik reformlara karsi çikacaklarini bildirdi.

Devlet Baskanligi Sarayi civarinda yogun önlemler alan polis ve ordu güçleri, güvenlik bariyerini devirmeye çalisan eylemcilere gaz bombasi ve tazyikli su sikarak karsilik verdi.

Öte yandan ülkenin diger kentlerinde de ana yollari trafige kapatan göstericilerle polis arasinda gerginlik yasandi.

Hükümet Sözcüsü Carlos Jijon, düzenledigi basin toplantisinda, ülke genelinde çikan olaylarda 18 kisinin gözaltina alindigini belirtti.

- Ekim 2019 sokak olaylari

Ekvador'da Ekim 2019'da, dönemin Devlet Baskani Lenin Moreno hükümetinin akaryakit sübvansiyonlarini kaldirma karari, siddetli protestolara ve yagma olaylarina neden olmustu.

Moreno, ayni günün aksaminda olaganüstü hal ilan etmis, askerleri sokaklara çikarmis fakat bu tedbirler protesto ve yagma olaylarini engelleyememisti.

Kaynak: AA