UNESCO Turkey Photo Safari'nin Safranbolu Etabini Kazananlar Belirlendi

Türkiye'deki 17 kültürel miras alanini kapsayan etkinligin Safranbolu etabinda, Hazim Engin birincilik, Ismail Serhat Sahin ikincilik ve Serdar Aydin üçüncülük ödülü kazandi.

UNESCO Dünya Mirasi Listesi'nde yer alan, Türkiye'deki 17 kültürel miras alanini kapsayan "UNESCO Turkey Photo Safari" etkinliginin Safranbolu etabini kazanan fotograf tutkunlari belli oldu.

Safranbolu'da 8-10 Ekim'de gerçeklesen üçüncü etapta Safranbolu'nun tarihi yapilarini, evlerini, Incekaya Su Kemeri'ni ve safran çiftligini karelerine yansitan fotograf tutkunlarindan Hazim Engin birinci, Ismail Serhat Sahin ikinci, Serdar Aydin ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Türkiye'deki kültürel, tarihi ve dogal zenginliklerin tanitimi amaciyla baslatilan etkinlik, Türkiye Turizm Tanitma ve Gelistirme Ajansinin (TGA) destegi, Türkiye Tanitma Platformu (TUTAP), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yazarlari ve Gazetecileri Dernegi (TUYED) is birliginde düzenlendi.

Photo Safari Organizasyon Komitesi Baskani Serdar Karaduman, yaptigi açiklamada, projenin kültürel miraslarin taninirligini artirmak amaciyla gerçeklestirildigini bildirdi.

Safranbolu safarisinde 144 eserin yaristigini belirten Karaduman, sunlari kaydetti:

"Çok iyi fotograflar vardi. Içerisinden ilk üç fotografi ödüllendirdikten sonra 24 eseri de sergileme için seçtik. Safari, önümüzdeki ay Nemrut ve Göbeklitepe etabiyla devam edecek. Fotograf sanatçilarini ve fotograf çekmeyi seven herkesi çagiriyoruz. Her gittigimiz yer, bir dünya mirasi. Her kentimiz ayri ayri tarihi ve dogal güzellikler barindiriyor. Fotografseverler bunlari karelerine tasiyabilir ve rahatlikla ödül sahibi olabilir. Öncelikli amacimiz, ülkemizin dünyaca bilinen tarihi miraslarini ve dogal güzelliklerini tanitabilmek. Burada çekilen fotograflar, dereceye girenler ya da sergileme ödülü alanlar, Türkiye'nin tanitiminda kullanilacak."

TUTAP Karabük Il Temsilcisi Kerem Demir de etkinligin UNESCO unsurlarini yurt içinde ve disinda tanitmak amaciyla düzenlendigini kaydetti.

26 Eylül'de Kapadokya'dan baslayan UNESCO Turkey Photo Safari, Mayis 2022'de Istanbul'da sona erecek.

Yarismanin seçici kurulu Faruk Akbas, Mustafa Seven, Prof. Dr. Oktay Çolak, Ömer Serkan Bakir, Erkan Tabakoglu, Ali Murat Coruk ve Serdar Karaduman'dan olusuyor.
Kaynak: AA