TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi Tanitildi

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve Kongre Koordinatörü Hasan Eker: “Kongremizi bu yil 1921 Kasim’da Antalya Belek’te Pine Beach Otel’de düzenleyip bundan sonra da her yil ‘iletisim, egitim ve dayanisma’ mottosuyla geleneksel olarak yapmak istiyoruz” “Tüm paydaslarla birlikte ‘Erken Rezervasyon Kampanyasi’ni TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi ile birlikte Antalya’da baslatacagiz”.

Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Kongre Koordinatörü Hasan Eker, "Kongremizi bu yil 19-21 Kasim’da Antalya Belek’te Pine Beach Otel’de düzenleyip bundan sonra da her yil ‘iletisim, egitim ve dayanisma’ mottosuyla geleneksel olarak yapmak istiyoruz.” dedi.

Eker, 19-21 Kasim’da Antalya’da gerçeklestirilecek TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi tanitim toplantisinda yaptigi konusmada, salgin sürecinin devam ettigini animsatarak, dünya turizmindeki seyahat eden kisi sayilari 1,5 milyarlardan 400 milyonlara düstügünü, geçen yil 270 milyonlarin görüldügünü belirtti.

Kisitlamalarin kalkmasiyla birlikte turizm hareketinin basladigini ifade eden Eker, sunlari kaydetti:

“Bizi ve tüm dünyayi turizmde yeni bir dönem bekliyor. Artik belki rekabet fiyat odakli olmayacak, hijyen, saglik odakli olacak. Doga turizminin, yakin çevre turizminin, bireysel turizmin daha fazla artacaginin söyleniyor ama gerçek su ki bizi daha farkli bir dönem bekliyor. Biz de TÜRSAB olarak sektörün köklü kurulusu olarak bir kongre düzenlemeye karar verdik. Burada ortak akilla turizmin tüm taraflariyla birlikte tüm konulari masaya yatiracagiz. Kongremizin hem turizm sektörümüze hem de seyahat acenteciligine çok faydali olacagina inaniyoruz. Kongremizi bu yil 19-21 Kasim’da Antalya Belek’te Pine Beach Otel’de düzenleyip bundan sonra da her yil ‘iletisim, egitim ve dayanisma’ mottosuyla geleneksel olarak yapmak istiyoruz.”

Eker, TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi’nin ilk gününde erken rezervasyon kampanyasini duyuracaklarini vurgulayarak, “Tüm paydaslarla birlikte ‘Erken Rezervasyon Kampanyasi’ni TÜRSAB 2021 Turizm Kongresi ile birlikte Antalya’da baslatacagiz.” dedi.

Kongre programinin içeriginde Konaklama-Acente Iliskilerini Dogru Kurmak panelinde sektörün liderlerinin konusmalarinin olacagini bildiren Eker, yurt disindan Türkiye turizminin en büyük pazarlarindan Rusya, Hollanda, Almanya gibi ülkelerin seyahat acentelerinin birlik baskanlarinin yer alacagini aktardi.

Eker, kongrede sektörle ilgili konularin yani sira TÜRSAB üyelerinin kisisel gelisimine iliskin konusmalarin yapilacagini anlatarak, kongrenin amaçlarindan birinin de üyelerin birbirleriyle tanismasini saglamak ve is birliklerini gelistirmek oldugunu dile getirdi.

Kongre kapsaminda stant alanlari olusturduklarini belirten Eker, kongre tarihine kadar katkida bulunmak isteyen kurumlarin hem stant açabilecegini hem de diger sponsorluklardan faydalanabilecegini kaydetti.

Eker, katilimcilar için kongre otelinden özel fiyat aldiklarini anlatarak, ulasim konusunda da hava yollarindan da özel kampanyalar beklediklerini, bu konuda girisimlerinin de olacagini bildirdi.

Kongrede, her panel için bir sonuç bildirgesi, sonra bir kongre bildiri kitabinin hazirlanacagini ifade eden Eker, daha sonra kongre çiktisinin da paylasilacagini dile getirdi.

Eker, Izmir’deki Travel Turkey'in partner ülkesinin Polonya oldugunu bildirerek, “Diyarbakir’daki Mezopotamya Fuarimiz, aslinda bölgenin fuari. Iki tane partner sehir belirlendi. Yurt disinda Erbil, yurt içinde de Bursa belirlendi.” dedi.

- “TÜRSAB tarihinde ilk defa bir turizm kongresi yapiliyor”

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tolga Gencer de TÜRSAB tarihinde ilk defa bir turizm kongresi yapildigini belirterek, buna acentelerin ihtiyaci oldugunu, acentelerle iç içe olabilecekleri bir ortam istediklerini dile getirdi.

Travel Turkey’in içine bir fuar daha eklediklerini bildiren Gencer, “Outdoor, Kamp, Karavan Fuarini da Travel Turkey’e ilave olarak düzenleyecegiz.” dedi.

Kongrenin ana sponsorlarindan HotelRunner’in Satis ve Is Gelistirme Direktörü Riza Kaynak ise etkinligin kendilerine sunulmasindan itibaren çok heyecanlandiklarini belirterek, "Bu organizasyona katilmak aldigimiz en hizli kararlardan biriydi. HotelRunner olarak 10 yildir Türkiye’de konaklama perspektifindeki tecrübemizi yeni degerler katarak dijitallestiriyoruz.

Bu noktada isin son bacagi olan seyahat acenteleri için de ayni sekilde dijitallesmenin gerekliligine inaniyoruz. TÜRSAB ile birlikte bu kongre gibi daha birçok kapsamli projeye imza atmak istiyoruz. Seyahat acenteleriyle daha hizli ve efektif bir çalisma prensibiyle dijital envanter sistemi olusturduk. Bu hem otellere hem de seyahat acentelerine büyük faydalar sagladi. Düzenlenecek bu kongrenin de hem oteller hem de seyahat acenteleri için çok faydali olacagina inaniyorum." seklinde konustu.

Kongrenin ana sponsorlarindan Tatilsepeti Genel Müdürü Koray Küçükyilmaz da TÜRSAB’in üyelerinden olduklarini ifade ederek, TÜRSAB’in yaptigi bu tür organizasyonlara katilmaktan Tatilsepeti olarak mutluluk duyduklarini kaydetti.

Küçükyilmaz, kongrenin öncü bir hareket olduguna isaret ederek, “Turizm sektörünün salginla birlikte yeniden yapilanmaya ve sekillenmeye basladigi bu dönemin içerisinde hepimiz davranislarimizi tüketiciler aliskanliklarinin degistiriyor. Dolayisiyla turizmi de yeni soluklarla tartismak zorundayiz. Sektörün bütün paydaslarin bir araya geldigi ortamin içerisinde degisen tercihleri, karsiliklari ihtiyaçlari sorgulayabilecegimiz bir ortamin yaratilmasi önemliydi.” diye konustu.
Kaynak: AA