GÜNCELLEME - Siddetli Yagis Bozkurt'un Sokaklarini Yeniden Sular Altinda Birakti

Kastamonu Valisi Avni Çakir: 'Su ana kadar yaklasik 40 binanin bodrumlarinda su basmasi oldugunu gördük' 'Insallah yarin sabah ya da ögleye kadar bu sularin tamamini temizlemeyi düsünüyoruz'VALININ AÇIKLAMASI EKLENDI.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde saganak nedeniyle sokaklar su altinda kaldi.

Ilçe merkezindeki Sinarcik, Yilmaz ve Cumhuriyet caddeleri basta olmak üzere ilçenin birçok yerinde siddetli saganak su baskinlarina neden oluyor.

Siddetli yagis nedeniyle ilçe merkezinden geçen Ezine Çayi'ndaki su seviyesi ise yükselmeye basladi.

Ekipler su baskinlarini önlemek için çalismalarini araliksiz sürdürüyor.

Ilçeyi ziyaret ederek çalismalari inceleyen Kastamonu Valisi Avni Çakir, AA muhabirine, saat 15.00 sularinda baslayan yagislarin giderek siddetini artirdigini belirtti.

Ilçede 11 Agustos'ta meydana gelen sel felaketinin ardindan Ezine Çayi ile baglanan yan derelerde çalismalarin devam ettigine dikkati çeken Vali Çakir, sunlari söyledi:

"Su an devam eden çalismalar sonuçlanmadigi için yer yer taskinlar meydana geldi. Buna bagli olarak ilçemizdeki bazi ev ve is yerlerinin bodrum katlarini su basti. Biz hem Kaymakamimiz hem Belediye Baskanimiz hem de ilgili birim amirlerimizle sahayi gezdik. Su ana kadar yaklasik 40 binanin bodrumlarinda su basmasi oldugunu gördük. Hem Bozkurt Belediyemiz hem Kastamonu Belediyemiz hem civardaki belediyelerimiz ve özel idaremizin araçlarini buraya sevk ettik. Araçlarimizin tamami çalismalara basladi, devam ediyorlar. Bodrum katlarindaki basan suyu bosaltiyorlar. Insallah yarin sabah ya da ögleye kadar bu sularin tamamini temizlemeyi düsünüyoruz."

Sel afetinin ardindan ilçede altyapi ve iyilestirme çalismalarinin devam ettigini aktaran Çakir sunlari kaydetti:

"Su an daha çalismalar nihayetlenmedigi için bu tür yagmurlarda bu tür sikintilari yasiyoruz. Eski altyapimiz tamamen kullanilamaz hale gelmisti. Çalismalarimiz da sürdügü için zaman zaman bu tür yagmurlarda böyle sikintilarimiz oluyor. En kisa sürede bu altyapi çalismalarimizi bitirip insallah vatandaslarimizin bu konudaki endiselerini gidermis olacagiz. Su an için herhangi bir can ve mal kaybimiz yok. Ulasilamayan herhangi bir köyümüz yok. Ilçemizden geçen Ezine Çayi'nda suyla alakali herhangi bir endisemiz yok. Köprülerimiz saglam, faaliyette. Insallah yarin öglene kadar hayati normale çevirmeyi düsünüyoruz. Biz de sahada arkadaslarimizla beraber is basindayiz. Su ana kadar yaklasik 70 kilogram yagis almis durumdayiz. Su basan yerleri hizli bir sekilde bosaltiyoruz. Insallah kisa sürede bu sikintilari giderecegiz."

Ilçede 11 Agustos'ta siddetli yagisin ardindan Ezine Çayi'nin tasmasi sonucu can kayiplari yasanmis, is yerleri ile çok sayida ev su ve balçik altinda kalmisti.
Kaynak: AA