AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim, Sivas'ta ASKON 1. Olagan Genel Kurulu'nda Konustu Açiklamasi

'Biz devlet olarak 1 liralik bir yatirim yapiyorsak, özel sektör 9 liralik yatirim yapiyor. Türkiye'de yatirimin adresi artik özel sektördür, özel girisimcilerdir' 'Bizim petrolümüz yok, biraz dogal gaz bulduk ama yeterli degil. Bunlar mutlak üstünlük. Bazi ülkelerin böyle sansi var. Ama bizim mukayese üstünlügümüz de insan kaynagimiz'

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, "Genç ve dinamik kaynagimizi en iyi sekilde kullanmamiz lazim. Bu en büyük zenginligimiz. Bunu iskalarsak yazik olur. Gençlerimizin görüslerine, vizyonlarina yetismek için biz tecrübemizi onlarin enerjisiyle, heyecaniyla birlestirecegiz ve Türkiye'nin 100. yilini, 2053 ve 2071 vizyonunu birlikte planlayacagiz, insa edecegiz." dedi.

Sivas'ta Muhsin Yazicioglu Kültür Merkezi'nde düzenlenen Anadolu Aslanlari isadamlari Dernegi (ASKON) 1. Olagan Genel Kurulu'nda konusan Yildirim, AKON'un tarihinin, milli görüsün lideri Necmettin Erbakan ile basladigini belirterek, "Erbakan hocamiza burada minnet ve sükran duygularimizi iletmemiz lazim. 28 Subat'in en büyük magduru olmus ve ondan sonra da bu vesayetçi dayatmaci zihniyete karsi ASKON gibi önemli bir kurulusun temellerinin atilmasina vesile olmustur. ASKON, o günden bu yana yani 1998'den bu tarafa anlamli ve emin adimlarla büyümeye devam ediyor. Bu ülke için akil teri, alin teri dökmeye devam ediyor. Bundan sonra da devam edecek." diye konustu.

Cumhuriyet kurulmadan önce yapilan birinci ve ikinci iktisat kongrelerinde Türkiye'nin özel sektör, serbest tesebbüsle yatirimlarini ve birikimlerini artiracagi görüsünün benimsendigini hatirlatan Yildirim, söyle devam etti:

"Yüz yil öncesinden bahsediyorum. Bu evrensel bir gerçek. Devletin görevi alt yapi yapmak. Biz de 20 yildir onu yapiyoruz. Bizim yaptigimiz alt yapilar olmasa yatirimcilar gelip fabrikalar kurmaz. Ömürleri yolda geçecek, niye gelsin? Yaptigimiz bölünmüs yollar kendi basina bir ticaret degil, para kazandirmiyor. Ama para kazanmak isteyenler için bir araç. Yol olmazsa ticaret, seyahat, üretim, istihdam, ihracat olmaz. Velhasil bizim görevimiz zor isleri yapmak, insanlarin önündeki engelleri kaldirmak, yollari, hava alanlarini, hastaneleri, okullari yapmak."

Yildirim, Türkiye'de bölünmüs yollarin yapilmasinin ardindan iller arasindaki ticaretin yüzde 40 arttigina dikkati çekerek, söz konusu yollarin ülke ihracatini ise 5 yil içinde yüzde 6,5 artirdigina isaret etti.

Bölünmüs yollarla yüzde 80 civarinda kazalarda ölümlerin azaldigini dile getiren Yildirim, "Bölünmüs yollarin bu zamana kadar kurtardigi can sayisi 12 bin 500'ün üzerinde. Bizim inancimiza göre bir insani yasatmak, cihani yasatmakla es degerdir. Dolayisiyla tüm bu hizmetler millet için yapiliyor. Milletin hayir duasini almak için yapiliyor ve milletimizin gelecege daha emin adimlarla gitmesi, güven duymasi için yapiliyor." dedi.

Yildirim, konusmasinda tüm dünyayi etkileyen Kovid-19 salginina da deginerek, pandemi sürecinin eninde sonunda sona erecegini, bittikten sonra baska bir dünya ile karsilasacaklarini söyledi.

2000'li yillarin basindan itibaren dijital imparatorluklarin ortaya çiktigini dile getiren Yildirim, söyle devam etti:

"Su anda iktidarlar zengin gelismis ülkeler degil. Dijital imparatorluklar bu ülkelerin önüne geçmis durumda. Seçimleri ayarliyorlar, liderlere ve ülkelere ayar veriyorlar. Bunlari neyle yapiyorlar? Dünyada dolasan o büyük veriyle. 'Big data' her sey onda. Bunun içine giriyorlar, orada noktasal adreslere erisiyorlar ve insan davranisini psikolojisini, seçmen davranislarini belirliyorlar. Ona ait programlar yapip seçimleri de manipüle edebiliyorlar. Dolayisiyla bizim 2000'li yillarda, milenyum çaginda gençligimiz var. Bu gençlik internet gençligi. Bunlar internetin içinde dogdu. Onu da biz yaptik. Yapmamiz gerekiyordu, yapmasak 'offline' ülke olacaktik, dünyadan kopacaktik. 'Online' olduk, interneti, genis bandi yaydik, 445 kilometre fiber ag dösedik. Hepsini yaptik ama trafik o kadar bas döndürücü bir sekilde artiyor ki bunlar da yetmiyor. Bunlarin üzerine daha çok koymamiz lazim. Hükümetimiz, Cumhurbaskanimizin liderliginde yapmaya da devam ediyor."

- "Türkiye'de yatirimin adresi artik özel sektördür"

"Biz devlet olarak 1 liralik bir yatirim yapiyorsak, özel sektör 9 liralik yatirim yapiyor. Türkiye'de yatirimin adresi artik özel sektördür, özel girisimcilerdir." diyen Yildirim, gelecegin, özel sektörün dinamigiyle, tecrübesiyle insa edilecegini vurguladi.

Yildirim, ihracatin özel tesebbüslerin imal ve üretimiyle arttigini, pandemi sürecinde rakiplerin yaristan düstügünü ve bunun kaçirilmayacak bir firsat olusturdugunu aktardi.

Bundan sonra çok boyutlu olarak gelecek yillarin planlanmasi gerektigine dikkati çeken Yildirim, "Dünyadaki bu paradigma degisimine pandemi sonrasi hazirlanmamiz lazim. Bu bir sikintidir, risktir, basimizi agritan, insanligin basina bela bir istir ama bunun kendi içinde bir firsat penceresi oldugunu da gözden uzak tutmayalim. Burada da en büyük görev size, mütesebbislere, is insanlarina, endüstriye, hizmet sektörüne düsüyor." ifadelerini kullandi.

Yildirim, Türkiye'nin en büyük gücünün insan kaynagi oldugunu vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Bizim petrolümüz yok, biraz dogal gaz bulduk ama yeterli degil. Bunlar mutlak üstünlük. Bazi ülkelerin böyle sansi var. Ama bizim mukayese üstünlügümüz de insan kaynagimiz. Insan kaynagi dogal kaynaklara benzemez. Dogal kaynagin bir ömrü, bedeli var ama insanlik var oldugu müddetçe insanoglu, her zaman insanligi iyi yönde de kötü yönde de ilerlemesi için hep isin merkezinde olacak. Genç ve dinamik kaynagimizi en iyi sekilde kullanmamiz lazim. Bu en büyük zenginligimiz. Bunu iskalarsak yazik olur. Gençlerimizin görüslerine, vizyonlarina yetismek için biz tecrübemizi onlarin enerjisiyle, heyecaniyla birlestirecegiz ve Türkiye'nin 100. yilini, 2053 ve 2071 vizyonunu birlikte planlayacagiz, insa edecegiz."

- "Unutmayalim gözlerden düsen damlalarin rengi ayni, acilarimiz ayni"

Türkiye'nin kocaman bir aile oldugunun altini çizen Yildirim, söyle devam ettI:

"Içinde oldugumuz bu salon Muhsin Yazicioglu ismini tasiyor. Muhsin Bey bizim can kardesimizdi, yol arkadasimizdi. Zamansiz vefati hepimizi derinden üzdü. Ama onun ideallerini hedeflerini gerçeklestirmek de hepimizin boynunun borcu. Onun için de birbirimizin farkliliklarini degil ortak yanlarini ön plana çikararak birlikte yol yürümeye devam edecegiz. Arkadaslar oyun büyük ve küresel. Bunun farkinda olalim. Kendi içimizde 'Efendim senin tenin esmer benimki beyaz, senin saçin siyah benimki beyaz, gözümüzün rengi farkli.' demeyelim. Bunlara bakacak halimiz yok. Unutmayalim gözlerden düsen damlalarin rengi ayni, acilarimiz ayni. O yüzden de bir olacagiz, diri olacagiz, kardes olacagiz, birlikte Türkiye olacagiz."

"Bazilarinin agzi sulaniyor, Türkiye'nin kazanimlarini geri götürmek için." diyen Yildirim, önde giden devlet degil, uydu devlet özlemini geri getirmek için ugrasanlarin oldugunu ifade etti.

Yildirim, AK Parti'nin milli iradeyi esas aldigini hatirlatarak, "Devlet idaresi ancak millet iradesiyle mümkündür. Bunun en güzel örnegini biz gösterdik, AK Parti gösterdi. Liderimiz Recep Tayyip Erdogan gösterdi. 20 yildir sinav vererek geldik. Darbelerle vesayetlerle mücadele ede ede geliyoruz. Ama bu yine devam edecek. Yine engellemeye çalisanlar önümüze çikanlar olacak. Hiç önemli degil biz onlarin da üstesinden geliriz. Bizim güvendigimiz tek güç var hakkin gücü halkin gücü. Onun disindaki hiçbir gücü önemsemiyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA