58'Inci Altin Portakal'da Kirmizi Halida Siklik Yarisi

Kültür ve Turizm Bakanliginin katkilariyla Antalya Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde bu yil 58’incisi düzenlenen Antalya Altin Portakal Film Festivali, kirmizi hali ve açilis galasiyla basladi.

58'Inci Altin Portakal'da Kirmizi Halida Siklik Yarisi
Antalya Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde 58’inci kez düzenlenen Antalya Altin Portakal Film Festivali kapsaminda 10 bin kisilik spor salonunda kirmizi hali ve açilis galasi gerçeklestirildi.

Kirmizi halida her sene oldugu gibi bu yil da siklik yarisi yasandi. Görkemli geceye festivalde yer alan filmlerin dünyaca ünlü yönetmenleri, oyuncular, Türk sinema ve televizyon dünyasinin birbirinden ünlü yildizlari ile Antalyali sinemaseverler katildi.

Antalya Valisi Ersin Yazici, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, sanatçilar Öykü Karayel, Hare Süral, Hazal Kaya ve çok sayida ünlünün oldugu kirmizi halida, yildizlar geçidi yapildi. Öte yandan Kirmizi halida her sene oldugu gibi bu yilda adeta siklik yarisi yasandi.

Törene katilan sanatçilarin pandemi tedbirleri çerçevesinde kirmizi hali geçisinde de maskelerini çikarmadiklari dikkat çekerken törenin gerçeklesecegi salona gelen film ekipleri kirmizi hali sonuna kurulan platform önünde bol bol fotograf çektirdi. Festivalde bu yil, Cumhuriyet tarihinin en büyük yangini olan Manavgat yangini nedeniyle 'Gelecek umutla yeserecek´ sloganiyla yola çikildi.

“Bu sahnede sizler ile birlikte olmanin mutlulugunu yasiyorum”

Geçen sene korona virüse yakalandigi için yasam savasi verdigini, o nedenle 57´nci Antalya Portakal Film Festivali´ne katilamadigini aktaran Baskan Böcek, "Bütün vatandaslarin dualari ve iyi dilekleriyle bugünlere geldik.1964 yilinda Altin Portakal’i baslatan Avni Tolunay Baskanimizdan bugüne kadar gelenlere rahmet hayatta olanlara saglik diliyorum. Bu sahnede olmanin ve sizlere seslenmenin benim içi ne ifade ettigini anlatmak çok güç. Duygularimi anlatmaya kelimeler yetersiz kaliyor. Hepinizin bildigi gibi geçtigimiz yil bana hem hayatin aci gerçeklerini hem de güzelliklerini yasatan bir yil oldu. Bu sahnede sizler ile birlikte olmanin mutlulugunu yasiyorum. Allah’ima sükürler olsun ki yikilmadim ayaktayim. Insallah bu hafta boyunca bütün vatandaslarimiz sinemaya, filmlere doyacak diye düsünüyorum. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum" dedi.



“Filmleri merakla bekliyoruz”

Festivali degerlendiren Kisa Metraj Film Yarismasi Jürisi Öykü Karayel, “Çok heyecanliyiz. Filmleri merakla bekliyoruz. Tüm filmlere basarilar diliyorum. Geçen yillarda da katilmaya çalistim. Güzel geçiyor” sözlerine yer verdi. Ulusal Uzun Metraj Film Yarismasi Jüri Baskani Emin Alper de, "Türkiye’nin en eski festivalinde olmak heyecan verici. Çok heyecan verici filmler izleyecegimiz için sabirsizlaniyoruz" ifadelerine yer verdi. Diyalog filmi oyuncusu Hare Süral ise, “Bu filmi zaten pandemi sürecinde çektik. Gerçekten bizim için anlami büyük. O yüzden heyecanliyiz” dedi.

Kirmizi hali geçisinin ardindan açilis törenine geçildi. Törende katilimcilara festivalde yarisacak filmlerden kisa kesitler izletilerek, jüri üyeleri tanitildi. Tören sanatçi Erol Evgin’in sevilen sarkilarini seslendirdigi konseri ile son buldu.
Kaynak: İHA