Serbest Birakilan Filistinli Kadin Mahkum Ebu Kumeyl, Gazze'deki Çocuklarina Sarilamadi

Israil hapishanesinden serbest birakilan Filistinli Nesrin Ebu Kumeyl, 6 yildir uzak kaldigi Gazze'deki çocuklarina sarilmak için sinirdan geçis izni verilmesini bekliyor.

Filistinli sivil toplum kurulusu Esirler Cemiyetine göre Israil, Nesrin Ebu Kumeyl'in Gazze'ye girisine izin vermedi.

Sinirin Gazze tarafinda, metrelerce uzaktaki anneleriyle bulusmanin özlemini yasayan çocuklari çaresizce bekliyor.

Sosyal medya hesaplarinda yer alan görüntülerde, Israil tarafindaki sinir kapisinda izin verilmesi için beklerken konusan Filistinli Ebu Kumeyl, "Bir, iki, hatta üç gün dahi olsa bekleyecegim. Evlatlarimla bir araya gelmek için mücadele edecegim ve burada kalacagim." dedi.

"Çocuklarim ve esimle Gazze'de yasamaktan baska bir sey istemiyorum." diyen Nesrin, geri dönmeyecegini, çocuklariyla yakinda bir arada olacagini söyledi.

Israil'in serbest birakilan Filistinli eski kadin mahkum Nesrin Ebu Kumeyl'in sinirdan Gazze'ye geçisine izin vermemesinin nedeni açiklanmadi.

Esirler Cemiyeti, Israil'in Ebu Kumeyl'i Beyt Hanun sinir kapisinda tuttugunu ve Gazze'ye girisine izin vermedigini belirtti.

Vaid adli bir baska esirler cemiyeti ise uluslararasi kuruluslara Nesrin Ebu Kumeyl'in dramina son verilmesi için müdahalede bulunmalari çagrisi yapti.

Cemiyet açiklamasinda, "Ebu Kumeyl, Gazze'ye girisine izin verilmesi için sinir kapisinda açikta yalniz basina bekliyor." ifadeleri kullanildi.

Israil güçlerince 2015 yilinda tutuklandiginda en küçügü 8 aylik olan 7 evladini geride birakan Ebu Kumeyl'in çocuklari, 6 yildir hiç görmedikleri annelerine kavusacaklari günü sabirsizlikla bekliyor.

Hayfa kenti dogumlu Filistinli anne, Gazze'ye gelin olarak geldikten sonra burada yasamaya basladi.

Ebu Kumeyl, 18 Ekim 2015'te Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun (Erez) Sinir Kapisi'ndan geçerken Israil güçlerince gözaltina alindi.

Filistinli kadina, ailesini ziyaret ettigi 2014 yilinda "casusluk" amaciyla Hayfa Limani'nin fotograflarini çekmek dahil birtakim asilsiz suçlamalar yönelten Israil makamlari, Ebu Kumeyl'i 6 yil hapis cezasina çarptirdi.

Ebu Kumeyl'in Firas (19), Faris (18), Emira (17), Melek (15), Dalya (13), Nadin (9), Ahmed (7) adli 7 çocugu, annelerine kavusmak için gün sayiyor.

Kaynak: AA