Samsunspor Efsanesi Emin Kar Hayatini Kaybetti

SAMSUN – Samsunspor’un efsane futbolcusu ve eski Baskani Emin Kar, kalp krizi sonrasi tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetti.

Samsunspor Efsanesi Emin Kar Hayatini Kaybetti
Samsunspor’un efsane futbolcularindan ve eski baskanlarindan Emin Kar, 20 Ocak 1989’da Samsunspor otobüsünün yaptigi kazadan yarali olarak kurtulmus, hayatinin geri kalanini belden asagisi felç olarak tekerlekli sandalyeye bagli olarak sürdürmüstü. Yasanan talihsiz kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Mete Adanir, Muzaffer Badalioglu ve Zoran Tomiç ile otobüs sürücüsü Asim Özkan hayatini kaybetmis, birçok futbolcu ve kulüp yöneticisi de yaralanmisti.

Türk futbol dünyasini yasa bogan kaza, Emin Kar’i yesil sahalardan uzaklastirsa da içindeki futbol aski hiç dinmedi. Kazanin ardindan geçirdigi sayisiz ameliyata ragmen bir daha ayaga kalkamayan Emin Kar, kirmizi-beyazlilarin oynadigi her maça giderek Samsunspor’u destekledi. 2012-2014 yillarinda Samsunspor’da baskanlik da yapan Emin Kar, geçen hafta geçirdigi kalp krizi sonrasinda hastaneye kaldirildi.

Kar, yapilan müdahalelere ragmen hayatini kaybetti. Üzücü haberi Kar’in oglu Ülker Kar, sosyal medya hesabindan duyurdu. 62 yasinda hayatini kaybeden Emin Kar’in cenazesi bugün Büyük Cami’de ikindi namazini müteakip kilinacak cenaze namazinin ardindan defnedilecegi belirtildi.
Kaynak: İHA