Bakan Yanik Açiklamasi 'Toplam 963 Milyon TL 'Evde Bakim Yardimi' Ödemelerini Hesaplara Yatiriyoruz'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, “Toplam 963 milyon TL ‘Evde Bakim Yardimi’ ödemelerini hesaplara yatiriyoruz” dedi.

Bakan Yanik Açiklamasi 'Toplam 963 Milyon TL 'Evde Bakim Yardimi' Ödemelerini Hesaplara Yatiriyoruz'


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, bakima ihtiyaci olan engelli vatandaslara ve ailelerine ekonomik destek saglamak amaciyla yapilan evde bakim yardimi ödemelerinin hesaplara yatirilmaya baslandigini açikladi.

Bakan Yanik, bakima ihtiyaci olan engelli bireylerin aileleri yaninda desteklenmelerinin öncelikli hedeflerden biri oldugunu belirterek, evde bakim yardimi kapsaminda hak sahibi basina aylik 1797 lira 97 kurus ödeme yapildigini hatirlatti.

Engelli vatandaslara yönelik politikalari aile odakli sosyal hizmet vizyonu dogrultusunda gerçeklestirdiklerini vurgulayan Bakan Yanik, “Yasamlarini kendi baslarina sürdüremeyen, ailesi yaninda bakimi mümkün olmayan engelli vatandaslarimiza kuruluslarda bakim hizmeti sunuyoruz. Aileleri yaninda kalan engellilere ise gündüz bakim hizmeti, evde bakim yardimi gibi hizmet modelleriyle destek oluyoruz. Evde bakim yardimi ile bakima ihtiyaç duyan agir engelli yakini olan ve bakimini üstlendigi için çalisamayan vatandaslarimizi da destekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Bakima muhtaç engelli yakininin bakimini üstlenen 530 bin vatandasa “evde bakim yardimi” yapildigini söyleyen Bakan Yanik, “Bakima ihtiyaci olan engelli vatandaslar ve aileleri için toplam 963 milyon 172 bin TL Evde Bakim Yardimi ödemelerini hesaplara yatiriyoruz. Ödemelerin tüm engelli vatandaslarimiza hayirli olmasini dilerim” dedi.

Kaynak: İHA