'AB, Suriye Anayasa Komitesi'nin 6. Tur Müzakerelerinin Baslamasini Memnuniyetle Karsiladi'

Avrupa Birligi (AB) Dis Eylem Servisi, AB’nin Suriye Anayasa Komitesi toplantilarinin baslamasindan memnuniyet duydugunu ve Suriye’de çözüm için umut dogdugunu açikladi.

'AB, Suriye Anayasa Komitesi'nin 6. Tur Müzakerelerinin Baslamasini Memnuniyetle Karsiladi'
AB Dis Eylem Servisi’nin resmi internet sitesinden yapilan açiklamada, AB’nin Isviçre’nin Cenevre kentinde baslayan Suriye Anayasa Komitesi toplantilarinin baslamasindan memnuniyet duydugu ifade edildi. Suriye’de bir çözüm için umut dogdugu belirtilen açiklamada, "AB, Suriye Anayasa Komitesi’nin Cenevre’deki 6. tur müzakerelerinin bugün baslamasini memnuniyetle karsiladi. Birlemis Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen’in Komite’nin artik nihayet Suriye’nin yeni anayasasinin taslaginin hazirlanmasina baslayacagini açiklamasi bizi cesaretlendirdi" denildi.

AB’nin Pedersen’in BM Güvenlik Konseyi’nin kararinda ilerleme çabalarini destekledigi kaydedilen açiklamada su ifadelere yer verildi:

"AB, Pedersen’in BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayili kararinin tüm unsurlarinda ilerleme kaydetme çabalarini tam olarak desteklemekte ve Suriye’deki çatismaya yönelik herhangi bir sürdürülebilir çözümün bu karar dogrultusunda gerçek bir siyasi geçis gerektirdigini bir kez daha teyit etmektedir. AB ayrica tutuklular konusunda anlamli ilerlemenin özel önemini vurgulamaktadir. AB, Suriye’de son zamanlarda siddet olaylarinda yasanan artistan endise duymaktadir ve Pedersen’in tüm taraflara sivillerin korunmasi ilkesine ve uluslararasi insancil hukuka bagli kalmalari, gerginligin tirmanmasini önleme ve sükuneti yeniden tesis etme çagrisina katilmaktadir."

(Mustafa Ulusoy/IHA)
Kaynak: İHA