Yesil Reçete Operasyonunda 4 Tutuklama

Izmir’de jandarma ekiplerince çökertilen, aralarinda doktor, eczaci ve uyusturucu tacirlerinin bulundugu ’yesil reçete’ sebekesi üyeleri adliyeye sevk edildi. Süpheliler arasinda bulunan 2 doktor ve 2 uyusturucu saticisi tutuklanirken, 12 süpheli adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Yesil Reçete Operasyonunda 4 Tutuklama
Jandarma Genel Komutanligi (KOM) Daire Baskanligi ve Izmir Il Jandarma Komutanligi Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri, zehir tacirlerinin uyusturucu bagimlisi olan ancak uyusturucu maddelere ulasamayan kisilere yesil reçeteye tabi psikiyatri haplarinin satildigi bilgisi üzerine çalisma baslatti. Dedektif gibi çalisan jandarma ekipleri, 3,5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardindan, 12 Ekim tarihinde Izmir Cumhuriyet Bassavciliginin talimatlari dogrultusunda Buca, Balçova, Karsiyaka, Karabaglar, Konak, Güzelbahçe, Narlidere ve Urla ilçelerinde 199 jandarma personelinin katilimiyla es zamanli operasyon düzenledi.

Olayla ilgili 26 süpheliye yönelik gerçeklestirilen operasyon kapsaminda, adreslerde yapilan aramalarda, 808 adet Pregabalin etken maddeli ilaç, 7 bin 78 adet reçete, 2 bin 42 adet kimlik fotokopisi, 1 adet para sayma makinesi, çok sayida dijital materyal ve belge ele geçirildi. Operasyon kapsaminda suç örgütü üyesi oldugu degerlendirilen 2 doktor, 7 eczane sahibi, 11 eczane çalisani, 1 doktor çalisani, 1 doktor esi ve 4 irtibatçi/satici olmak üzere toplam 26 süpheli gözaltina alindi.

2 doktor ve 2 uyusturucu saticisi tutuklandi

Olayla ilgili gözaltina alinan 26 süpheliden 10’u jandarmadaki ifadelerinin ardindan serbest birakildi. Aralarinda 2 doktor, 6 eczaci, 1 doktor esi, 1 doktor çalisani, 3 eczane çalisani ve 3 uyusturucu saticisi olmak üzere toplam 16 süpheli ise adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen süphelilerden 2 doktor ve 2 uyusturucu saticisi, çikarildigi mahkemece tutuklanirken, diger 12 süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA