IBB Meclisinden Beykoz Millet Bahçesine Iliskin ''Israr Karari''

Meclis, geçen ay kabul edildikten sonra Belediye Baskani Imamoglu tarafindan veto edilen Beykoz Millet Bahçesine iliskin imar plani tadilatlarini yeniden kabul etti.

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Meclisi, geçen ay mecliste kabul edildikten sonra Belediye Baskani Ekrem Imamoglu tarafindan veto edilen Beykoz Millet Bahçesine iliskin imar plani tadilatlarini ''israr karari'' olarak yeniden kabul etti.

IBB Meclisi, Yenikapi Kadir Topbas Gösteri ve Sanat Merkezi'nde, 2. Baskanvekili Ömer Faruk Kalayci baskanliginda toplandi.

Oturumda, geçen ay meclis tarafindan kabul edilen ve Belediye Baskani Imamoglu'nun yeniden görüsülmek üzere iade ettigi, Beykoz’da kurulacak Millet Bahçesine iliskin imar plani degisiklikleriyle ilgili kararlar ele alindi.

Beykoz Millet Bahçesi projesine iliskin kürsüye çikarak açiklamalarda bulunan Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin, yaptiklari islemin Beykoz Çayiri'nin alanini genisletmek oldugunu belirtti.

Proje ile Beykoz Çayiri'na zarar verilmeyecegini vurgulayan Aydin, "Beykoz Çayiri 38 bin metrekare. Proje alani 116 bin metrekare. Yeni çayir ise 55 bin metrekare büyüyerek 93 bin metrekare olacak. Yapilasma deniliyor, kesinlikle böyle bir sey yok. Çayira zaten dokunulmayacak, olumsuz bir yeri varsa orasi düzeltilecek. Yesil alanlari artiracagiz" ifadelerini kullandi.

Proje alaninda yaklasik 5 bin metrekareyi kapsayan binalar bulundugunu bildiren Aydin, daha önce kaçak olarak yapilan bu yapilari kaldiracaklarini söyledi.

Plan notlarinda yapi miktarinin artirilmadigini ifade eden Aydin, sunlari kaydetti:

"Mevcut binalar yikilacak, sadece bir kismi yeniden yapilacak. Gençlerimiz spor yapiyor. Soyunma odasi lazim. Dus alacaklari yer lazim. Onu yapacagiz. Su an yok mu? Baraka seklinde var. Bizim kira aldigimiz yerler var. Biz o kiralardan vazgeçtik. Oralari kaldiracagiz. Yesil alan yapacagiz."

CHP Grup Sözcüsü Tarik Balyali ise Beykoz Çayiri projesiyle ilgili tereddütleri bulundugunu ve bunlarin giderilmedigini söyledi.

Çayirin etrafinda kirlilik ve isgaller oldugunu ifade eden Balyali, oradaki isgalin ortadan kaldirilabilecegini, etrafin temizlenebilecegini ve çayirin var olan haliyle korunmasi gerektigini düsündüklerini kaydetti.

Bölgede insaat alaninda artis ve hukuki sorunlar oldugunu söyleyen Balyali, "Beykoz Belediye Baskani Murat Aydin'in iyi niyetine kesinlikle inaniyoruz ama bu dönemde olmazsa bile ilerleyen dönemlerde bölge imara açilabilir" seklinde konustu.

Beykoz Millet Bahçesiyle ilgili iki imar plani maddesi, yapilan müzakerelerin ardindan meclis üye tam sayisinin salt çogunlugu saglandigindan oy çokluguyla "israr karari" olarak kabul edildi.

Kaynak: AA