Adiyaman Ceza Infaz Kurumu Kompleks Olacak

Adiyaman’da 270 dönüm üzerine 99 bin metrekare kapali alana sahip olacak olan Ceza Infaz Kurumu ve beraberindeki binalar akilli bina olacak.

Adiyaman Ceza Infaz Kurumu Kompleks Olacak
Adiyaman Cumhuriyet Bassavcisi Bozan Çevik, Nisan ayinda yer teslimi yapilan yeni ceza infaz kurumu insaatinin tüm hiziyla sürdügünü ve toplam 800 gün içerisinde tamamlanacagini söyledi.

Insaat alaninda bir kompleksin yükselecegini kaydeden Bassavci Bozan Çevik, L tipi ceza infaz kurumu, açik ceza infaz kurumu, idari bina, atölyeler, teknik merkez binasi, 8 bloklu lojman, jandarma binasi, su deposu, 2 ziyaretçi binasi ve trafo binasinin yapilacagini kaydetti.

Bassavci Çevik, “L Tipi Ceza infaz kurumu 1588 kisi, açik ceza infaz kurumu 240 kisi kapasiteli olacak. Bunun yaninda 2 adet engelli kogusu olacak. Açik ceza infaz kurumunda ki mahkumlarin meslek ögrenmeleri ve topluma kazandirilmalari için atölyeler yapilacak. 160 konutlu 8 blok halinde lojman yapilacak. Binamiz tamamen akilli bina olacak. Enerji ihtiyacini tamamen günes enerji sisteminden karsilayacak. 20 dönüm üzerine günes enerji panelleri kuracagiz. Yüksek güvenlikli bir kompleks yapilacak. Retina tanima sistemi olacak” dedi.

Kaynak: İHA