16. Contemporary Istanbul'u 40 Bin 480 Kisi Ziyaret Etti

Fuara ait sosyal medya mecralarinda 6 milyonu asan bir etkilesim gerçeklesti.

Akbank ana sponsorlugunda Tersane Istanbul'da düzenlenen 16. Contemporary Istanbul'u (CI), 6 günde 40 bin 480 kisi ziyaret etti.

CI'dan yapilan açiklamaya göre, yogun katilimin yani sira fuar boyunca Contemporary Istanbul'a ait sosyal medya mecralarinda 6 milyonu asan bir etkilesim gerçeklesti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Yönetim Kurulu Baskani Ali Güreli, fuari bu yil basarili bir sekilde geçirdiklerini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Contemporary Istanbul, sahip oldugu tüm bu avantajlar ile dünya fuarlari arasinda çok özel bir yer alacagini da kanitlamis oldu. Fuar boyunca is, sanat dünyasi, koleksiyonerler, sanat izleyicileri Tersane Istanbul'da yaptigimiz 16. edisyonu defalarca ziyaret ettiler. CI, bu yil ilk kez sadece bir fuar degil ayni zamanda çok özel bir sosyallesme alani da oldu. Geçtigimiz yil pandemi nedeniyle ertelenen 15. edisyonumuzu bu yil haziran ayinda yaparak 4 ay ara ile iki fuar hayata geçirmis olduk. Bu iki fuarda da satis oranlarinda aradaki kisa süreye ragmen muazzam bir artis yasandi. Sanat alicilari her iki fuara da oldukça yogun ilgi gösterdiler. Bu veriler önümüzdeki dönem hazirliklari için de bize yol gösterici olacak."

Fuarin 16. edisyonunda sanatseverler, 9 bin 500 metrekare kapali ve 10 bin metrekare açik alanda, 47 galeri ve 11 kurumun stantlarini ziyaret etti.

Tarihi bir atmosferde yer alan 436 sanatçiya ait 1240 çagdas sanat eserini izlemenin yani sira ziyaretçiler, Haliç'in kiyisinda gerçeklestirilen etkinliklere de katilarak, Türkiye'de ilk kez bir sanat fuarindan daha fazlasini deneyimleme firsati yakaladilar.???????

Kaynak: AA