Facebook, Gençleri Yararsiz Içeriklerden Uzak Tutacak Yeni Önlemler Alacak

Facebook, ABD Senatosunda sosyal medya platformuna yönelik elestirilerin ardindan, gençleri yararli olmayan içeriklerden uzak tutmaya yönelik yeni önlemler alacagini duyurdu.

Facebook'un Küresel Iliskilerden Sorumlu Baskan Yardimcisi Nick Clegg, CNN televizyonuna yaptigi açiklamada, gençlerin faydali olmayan içeriklere sürekli baktiginda, sistemlerinin onlari farkli içeriklere yönlendirmeye çalisacagini söyledi.

Uzun süre Instagram'da vakit geçiren gençleri "mola ver" uyarisiyla ara vermeye de tesvik edeceklerini vurgulayan Clegg, regülatörlerin, içerigi güçlendirmek için kullanilan Facebook algoritmalarina erisimine izin verme fikrine de açik olduklarini ifade etti.

- Facebook'tan seffaflik sözü

Clegg, Facebook'un bundan sonra daha seffaf olacagini ve kullanicilarinin güvenligini saglamak için yeni yöntemler uygulayacagini dile getirdi.

Facebook, eski bir çalisaninin, ABD Senatosunda, sirketin yüksek kari, kamu güvenligine tercih ettigi yönünde ifade vermesi ve ardindan hizmetlerinde dünya çapinda yasanan yaklasik 6 saatlik kesintiyle elestirilerin hedefi haline gelmisti.

Kaynak: AA