Bakan Soylu, AK Parti Basaksehir Ilçe Danisma Meclisi Toplantisinda Konustu Açiklamasi

'2023 hayalleri kuranlara söylüyoruz. Biz 2018’de nasil zillet ittifakini maglup etmissek 2023’te çok daha büyük, açik arayla zillet ittifakini maglup edecegiz' 'Sadece 2023’de zillet ittifakini maglup etmeyecegiz. 2023’te 28 Subat’i, darbeleri, vesayeti, Amerika'dan, Avrupa'dan Türkiye'ye parmak sallayanlari, faiz lobileriyle bu ülkeye diz çökertmeye, bu ülkenin alnini maglup etmeye çalisanlari hep beraber yeniden yenecegiz' 'Elimizde PKK terör örgütünün, HDP'ye 15 gün önce gönderdigi belge var. Nasil davranacagini, hangi adimlari atacagini, siyaseti nasil yapacagini, PKK'ya nerede bagli olacagini ifade eden bir talimat metni. Yukaridan asagi yazmislar talimat metnini'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, "2023 hayalleri kuranlara söylüyoruz. Biz 2018’de nasil zillet ittifakini maglup etmissek 2023’te çok daha büyük, açik arayla zillet ittifakini maglup edecegiz" dedi.

Bahçesehir Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen AK Parti Basaksehir Ilçe Danisma Meclisi toplantisina katilan Soylu, burada yaptigi konusmada, dün sabah Siirt'te olduklarini ve güvenlik toplantisi yaptiklarini söyledi.

Siirt’in terörden temizlendigini anlatan Soylu, kente yatirimcilarin geldigini ve ilk etapta 110 milyon dolarlik bir yatirim yaptiklarini belirtti.

2023 yilinda yapilacak seçimlere de deginen Bakan Soylu, "2023 hayalleri kuranlara söylüyoruz. Biz 2018’de nasil zillet ittifakini maglup etmissek 2023’te çok daha büyük, açik arayla zillet ittifakini maglup edecegiz. Sadece 2023’de zillet ittifakini maglup etmeyecegiz. 2023’te 28 Subat’i, darbeleri, vesayeti, Amerika'dan, Avrupa'dan Türkiye'ye parmak sallayanlari, faiz lobileriyle bu ülkeye diz çökertmeye, bu ülkenin alnini maglup etmeye çalisanlari hep beraber yeniden yenecegiz" seklinde konustu.

Türkiye'nin uçsuz bucaksiz yerlerinde, herkesin hayretle baktigi, hayal edemedigi birçok yatirimin altinda AK Parti’nin imzasi oldugunu dile getiren Soylu, "Uluslararasi sistemin taseronu haline gelmis ve uluslararasi sistemin Türkiye'yi karistirmak için görevlendirdigi Kiliçdaroglu'na 2023 yilinda öyle bir cevap verin ki, öyle bir cevap hazirlayin ki bir daha siyaseti agzina alamasin" ifadelerini kullandi.

Siirt’te 40 yila yakin bir süredir ilk kez bir teröristin bile olmadigini vurgulayan Soylu, Hakkari’de bir kiz ögrenciyle görüstügünü ve tip fakültesini kazandigini kendisine söyledigini, bölgede terörün gölgesi kalktiktan sonra ögrencilerin tip fakültesi kazanmaya basladiklarini ve oranlarin her geçen sene arttigina isaret etti.

Bakan Soylu, birilerinin Türkiye'ye kumpas hazirlamaya ve ayagina çelme takmaya çalisirken, dava arkadaslarinin ve Recep Tayyip Erdogan'in, Türkiye'nin gelecegine ve yarinlarina güçlü temeller attigini belirterek, "Ne yaparlarsa yapsinlar. Amerika bir araya gelsin, Bati bir araya gelsin, kim bir araya gelirse gelsin, Türkiye'yi yikamazlar, deviremezler ve bu AK Parti teskilatini bir adim geriye attiramazlar. Çünkü benim arkadaslarim demokrasi sevdalisidir" seklinde konustu.

Kemal Kiliçdaroglu ve Meral Aksener'in, KHK'lilar üzerinden agizlarindaki baklayi çikarmadan Türkiye'ye bir mesaj vermeye çalistiklarini dile getiren Soylu, söyle devam etti:

"Biz adaletin sahibi olan bir iktidarin mensuplariyiz, bir siyasi partinin mensuplariyiz. Bu ülkeyi birilerine peskes çekmeye çalisanlara elbette firsat vermemiz tarihimize ihanettir, gelecegimize ihanettir, milletimize ihanettir. Kiliçdaroglu, Aksener sizin derdiniz KHK'lilar degil, onlara af pesinde kosmak degil, aklinizdaki, agzinizdaki baklayi çikartin. Siz FETÖ'yü affin pesindesiniz. Biz bunu biliyoruz. Ama bu millet buna firsat verir mi? Bu teskilat buna firsat verir mi? Bu ülke buna firsat vermez."

- "Elimizde PKK terör örgütünün, HDP'ye 15 gün önce gönderdigi belge var"

"Hala zillet ittifakinin anlayisi ayni sekilde devam ediyor. HDP mesru bir siyasi parti diyorlar. Onun için orada da PKK'ya kapi aralamaya çalisiyorlar" diyen Soylu, sunlari söyledi:

"Bugüne kadar bir kez terörü lanetlemeyen, terör örgütüyle kol kola gezen, elimizde PKK terör örgütünün HDP'ye 15 gün önce gönderdigi belge var. Nasil davranacagini, hangi adimlari atacagini, siyaseti nasil yapacagini, PKK'ya nerede bagli olacagini ifade eden bir talimat metni. Yukaridan asagi yazmislar talimat metnini. Kiliçdaroglu, Aksener, siz belki kendi koltugunuz ugruna, sizi kandirdiklari, pispisledikleri koltugunuz ugruna bu milletin özgürlügünü ve hürriyetini bir kenara birakirsiniz ama sehitlerimiz, sizin yakanizi ve bu millet sizin yakanizi birakmaz."

Bakan Soylu, "AK Parti iktidara geldigi günden itibaren vallahi magdurlari yalniz birakmadik, vallahi sessiz kalmadik, vallahi geçmisimize sirtimizi dönmedik" dedi.

AK Parti'nin hedefinin sadece 2023 olmadigini, hedeflerinin 2053, 2071 ve milletin medeniyetini dünyaya naksetmek oldugunu dile getiren Soylu, seçimlere 1,5 yildan biraz fazla zaman kaldigini ve sürekli tempoyu artirarak yola devam edilmesi gerektigine dikkati çekti.

Türkiye'nin farkli yerlerindeki yangin, deprem ve sel felaketi gibi dogal afetlerinde, devletin saniyesinde orada oldugunu, vatandasini yalniz birakmadigini vurgulayan Soylu, bunun güçlü bir devletin, hükümetin ve siyasi bir iradenin ortaya koydugu bir sistem oldugunu belirtti.

Kaynak: AA