'Edirne İllüstrasyonları Ve Kartpostal Sergisi' Açıldı

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu: 'Güzel ve anlamlı bulduğum, emek ve çabayla harmanlanan değerli bir sergi olmuş. Öğrencilerimizi ve projede görev alan öğretim elemanlarımızı yürekten tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum'

Edirne'de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İllüstrasyon Kulübü ile Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi iş birliğiyle "Edirne illüstrasyonları ve kartpostal sergisi" açıldı.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Karaağaç Yerleşkesinde düzenlenen açılışta, çalışmanın sonucu ortaya çıkan ürünlerden ve sergi sunumundan oldukça etkilendiğini belirti.

Sergide sanatçı kimliğini ve sanat ruhunu yansıtan başarılı örneklerin ortaya konduğu ifade eden Tüzün, "Sergi sunumları da verilen emeğe ve harcanan zamana yakışır şekilde. Bu tür etkinlik ve workshopların sayılarının artırılması ve milli, manevi değerlerimizin yaşatılması için her türlü çabanın harcanması lazım." dedi.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İllüstrasyon Kulübü Başkanı ve Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Ece Haskan Uluçay ise dört gün gibi kısa bir sürede verimli işlerin altına imza attıklarını dile getirerek Trakya Üniversitesine bu imkanı verdikleri için teşekkür etti.

Proje Yürütücüsü ve Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Araştırma Görevlisi. Zehra Atabey, Edirne'nin tarihi ve kültürel eserler açısından zengin bir şehir olduğunu vurgulayarak sanat alanında çalışma yapacak kişilere açık hava amfisi niteliğinde eşsiz örnekler sunduğunu belirtti.

- Rektör Tabakoğlu, sergiyi ziyaret etti

Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileriyle bir araya gelen Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Edirne’nin Tarihi ve Kültürel Değerleri temalı sergiyi ziyaret etti.

Sergi ve kartpostallarla ilgili bilgiler alan Tabakoğlu, "Güzel ve anlamlı bulduğum, emek ve çabayla harmanlanan değerli bir sergi olmuş. Öğrencilerimizi ve projede görev alan öğretim elemanlarımızı yürekten tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Sergi Edirne'nin tanıtımına da değerlerinin ön plana çıkarılmasına da önemli katkılarda bulunacaktır." dedi.

Sergide öğrenciler başta Selimiye Camisi, Meriç Köprüsü, Sultan II. Bayezid Külliyesi, Edirne Sarayı ve Tarihi Tren Garı Binası olmak üzere mimari açıdan örnek eserleri ile Kırkpınar pehlivanları, lokomotif, Edirne sümbülü, Edirne kırmızısı ve ters lale motifi gibi Edirne'nin sembolü niteliğinde kıymetlerini yerinde görme ve tanıma fırsatı buldu.
Kaynak: AA