Amasya'da Minyatür Sergisi

Amasya'da minyatür sanatçısı Alev Burhanoğlu tarafından minyatür sergisi açıldı.

Hazeranlar Konağı'nda gerçekleştirilen sergi açılış töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, minyatür sanatının geleneksel bir sanat olduğunu ve gelecek nesillere aktarımının önemli olduğunu söyledi.

Güneş, minyatür sanatının üst kültüre ait bir sanat olduğunu belirterek, "Osmanlı Saray geleneği içerisinde yüzyıllar boyuyaşayan ve Türk tarihinde şanlı bir yeri olan Amasya kentinin, minyatür sanatı içerisindemüstesna bir yeri bulunmaktadır." dedi.

Sanatçı Burhanoğlu ise dünyaya geleneksel sanatı tanıtma yolunda kendisini adadığını ifade ederek, "Sembolik biranlatım dili vardır. Aynı zamanda hepsi birbiri ile bağlantılıdır. Kısaca her resmimin içindesaklı bir hikaye vardır. Bazen, konuya söz de katmak isterim. Eserimin yanına yazdığımbirkaç cümle ile hissiyatımı açıklarım. Bazıları diyor ki, 'minyatürün yanında söz olur mu?' Ben de diyorum ki, 'sen oradaki sözleri oku, sonra minyatüre bak, sonra tefekküreyle." diye konuştu.

Serginin açılışına Kültür ve Turizm Şube Müdürü Asiye Yancı, Amasya Müzesi Müdürü Celal Özdemir, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Korkut Şahin ve Hititolog Ayten Çöl katıldı.

Kaynak: AA