KAVAK, Kadirli'de Kız Öğrenci Yurdu Yaptıracak

Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı (KAVAK) Adana Şubesi, ilçeye kız öğrenci yurdu kazandıracak.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla KAVAK Adana Şubesince bir otelde program düzenlendi.

KAVAK Adana Şubesi Başkanı Emine Varmış, burada yaptığı konuşmada, programı düzenlemekteki amaçlarının birlik ve beraberliği pekiştirmek, yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak olduğunu ifade etti.

Vakfın Kadirli'nin kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak gibi önemli bir misyon üstlendiğini dile getiren Varmış, yönetim olarak hedeflerinin sağlam gelir kaynakları ve fonlar oluşturarak ilçeye eğitim, kültür, sanat ve sağlık alanlarında hizmet etmek olduğunu kaydetti.

Varmış, sağladıkları gelirlerle vakıf olarak Kadirli'ye kız öğrenci yurdu, okul, huzurevi ve okullara kütüphane kazandırmayı amaçladıklarını belirterek, bu kapsamda emekli öğretmen Fatma Kutlu Köksal Ayvacı'nın isminin verileceği bir kız öğrenci yurdunun yakın zamanda temelini atacaklarını kaydetti.

Etkinliğe katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de KAVAK'ın çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, kız öğrenci yurdu projesine destek vereceklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından vakıf yönetiminde daha önce görev almış kişiler ile vakfa emeği geçenlere plaket takdim edildi, ilçedeki lise öğrencilerine yönelik düzenlenen "Hayalimdeki Kadirli" adlı kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere de öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, Adana ve Osmaniye milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları, bürokratlar, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA