Mehmetçik Raco’nun kapısına dayandı

Afrin kırsalında karadan ve havadan atışlarla desteklenen Mehmetçik ve ÖSO güçleri, 8 askerin şehit olduğu 1083 rakımlı tepeyle 3 köyü daha PYD/PKK’dan temizledi. ÖSO unsurları Raco’ya yakın mahallelere girdi

Mehmetçik Raco’nun kapısına dayandı
Mehmetçik Raco’nun kapısına dayandı
PYD/PKK’lı teröristlere karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekâtı başarıyla sürüyor. Karadan ateş destek unsurlarıyla havadan jetler, ATAK helikopterleri ve SİHA’larla desteklenen operasyonda dün TSK ve ÖSO, sekiz askerin kahramanca şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe ile birlikte üç köy ve iki tepeyi daha PKK/PYD/YPG’den kurtararak Raco beldesi merkezine dayandı. Kent merkezine yakın mahalllerde TSK destekli ÖSO unsurları ile YPG’li teröristler arasında şiddetli çaştışmalar yaşandı.

Genelkurmay Başkanlığı, harekâtta önceki gün yaşanan yoğun çatışmalarda etkisiz hale getirilen 73 teröristle birlikte toplam 2 bin 222 PKK/KCK/PYD-YPG ve DAEŞ mensubunun etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı açıklamasında, Afrin’in batısında tespit edilen 9 teröristin ise ATAK helikopterleriyle vurulduğunu duyurdu.