Erzurum PMYO'dan Mezuniyet Töreni

Erzurum PMYO'dan mezun olan 100 polis düzenlenen törenle diplomalarını aldı PMYO Müdürü Gezer: 'Tüm vatan haini örgütlere de bir mesajımız olacak. Sizler her nerede olursanız olun, istismar ettiğiniz hiçbir değer, ardına sindiğiniz hiçbir kaya, içerisine kaçtığınız hiçbir mağara, ağalarınızın paşalarınızın size hibe ettiği hiçbir zırhlı araç, eteğinin altına saklandığınız hiçbir dış güç sizi elimizden alamayacak. Evelallah bu milletin evlatları size döktüğünüz kanların ve ihanetinizin hesabını fitil fitil soracak'

Erzurum Polis Meslek Yüksekokulundan (PMYO) mezun olan 100 polis düzenlenen törenle diploma aldı.

Kentteki PMYO Spor Salonu'nda düzenlenen 2016-2017 eğitim öğretim yılı 15. Dönem Diploma ve Yemin Töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kutlama mesajlarının okunmasıyla devam eden törende, dönem birincisi Barış Değirmenci konuşma yaparak yaş kütüğüne plaket çaktı.

Erzurum PMYO Müdürü Mesut Gezer, törende yaptığı konuşmada, iyi ve kötünün bitmeyen mücadelesinde, iyilerin safına 100 aslan parçasını daha katmanın mutluluklarını yaşadıklarını söyledi.

Yeni mezunların yapacakları yeminin ardından polis teşkilatına yeni neferler olarak katılacaklarını belirten Gezer, 'Hangi şehir ve görevde olursanız olun, unutmamanızı istediğim çok önemli bir şey var. Dağ başında çoban, inşaatlarda amele, lokantalarda garson, tarlalarda çiftçi, sokaklarda simitçi olan bu milletin üzerinizde hakkı olduğunu asla ve asla unutmayacaksınız.' dedi.

Gezer, insanlara güler yüz, anlayış ve şefkatle yaklaşılması gerektiğini anlatarak, şunları dile getirdi:

'Üşüyene güneş, ıslanana şemsiye, umutsuzlara umut, kimsesizlere kimse olacaksınız. Bu aziz milletin canı, malı ve namusu artık sizlere emanet. Ben kendi adıma, sizler de bu sorumluluğu taşıyacak şeref ve cesareti görüyor, bundan da büyük mutluluk duyuyorum. Tam bu noktada tüm vatan haini örgütlere de bir mesajımız olacak. Sizler her nerede olursanız olun, istismar ettiğiniz hiçbir değer, ardına sindiğiniz hiçbir kaya, içerisine kaçtığınız hiçbir mağara, ağalarınızın paşalarınızın size hibe ettiği hiçbir zırhlı araç, eteğinin altına saklandığınız hiçbir dış güç sizi elimizden alamayacak. Evelallah bu milletin evlatları size döktüğünüz kanların ve ihanetinizin hesabını fitil fitil soracak. Siz bir taraf, biz bir taraf. Siz küfrani, biz rahmani. Siz hepiniz, biz tek.'

Mezun olan öğrencilerin diploma ve hediyelerini aldığı törende, öğrencilerden Recep Yıldırım 'Şehit Olursam Ağlama Ana' isimli şiiri okudu.

Şiir okunurken duygusal anların yaşandığı törende, bağlama eşliğinde müzik dinletisi sunuldu.

Mezuniyet töreni, mezun olan öğrencilerin PMYO Eğitim Şube Müdür Vekili Emniyet Amiri Önder Kavaklı eşliğinde yapılan yemin töreninin ardından mezun öğrencilerin kep atmalarıyla sona erdi.

Törene, Erzurum Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan, 9. Kolordu ve Garnizon Komutan Vekili Tankçı Kurmay Albay Mehmet Dursun ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan da katıldı.

Kaynak: AA