İBB Gençlik Meclisi Başkanı Ağırbaş Açıklaması

'Yeni anayasayla gençler 18 yaşında seçilme şansına kavuşacak ve bu devlete çok iyi bir tecrübe getirecek'.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, yeni anayasayla gençlerin 18 yaşında seçilme şansına kavuşacağını ve bunun devlete çok iyi bir tecrübe getireceğini belirtti.

İBB açıklamasına göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin gençlik organizasyonlarından biri olan Akademi Kıbrıs Platformunun her yıl düzenlediği Kariyer Günleri'nin bu yılki konuğu Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Ağırbaş oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi konferans salonunda gerçekleşen programa katılan Ağırbaş, Birleşmiş Milletler ve Dünya Gençlik Meclisleri konulu bir konferans verdi. Programda Gençlik Meclisi çatısı altında gerçekleştirilen faaliyetlere de değinen Ağırbaş, katılımcıların sorularını cevapladı.

Ağırbaş, 5-9 Nisan'da Kuzey Kıbrıs'ta 16 Nisan'da Türkiye'de oylanacak halk oylaması anayasa paketinde yer alan seçilme yaşının 18'e indirilmesinin önemli olduğuna dikkati çekerek, 18 yaşında meclise giren bir gencin 25-30 yaşına geldiğinde çok iyi bir bakan ve yönetici olabileceğine vurguladı.

Fatih Sultan Mehmed'in 21 yaşında İstanbul'u fethettiğini hatırlatan Ağırbaş, halk oylamasında 'evet' çıkması halinde temsilde adaletin sağlanacağını dile getirdi.

18 yaşında bir gencin evlenebildiğini, şirket, dernek ve vakıf kurabildiğini vurgulayan Ağırbaş, şunları kaydetti:

'18 yaşında kim başbakan olacak, kim cumhurbaşkanı olacak diye oy verebiliyorum ama bu kadar şeyi yaparken, devlet bana seçilme hakkımı vermiyor. Bu çok yanlış bir durum. Yeni anayasayla gençler 18 yaşında seçilme şansına kavuşacak ve bu devlete çok iyi bir tecrübe getirecek. Avrupa'da bir genç 25 yaşında bakan olabiliyor. Türkiye'de yetişen gençlerin onlardan bir eksiğinin olmadığını düşünüyorum.'

Ağırbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi olarak Kuzey Kıbrıs'la ilgili bir birim oluşturacaklarını, KKTC'li gençlere geleceklerini planlamaları konusunda rehber olacaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA