Afyonkarahisar'da Demokrasi Ve Şehitler Mitingi

Afyonkarahisar Valisi Yıldırım: 'Milletimize, demokrasimize kasteden FETÖ'cü darbecilere karşı bütün sosyal ve kültürel dokuları, siyasi farklılıkları görmeksizin 79 milyon insanımız başkomutan Cumhurbaşkanımızın yanında yer almış ve milli iradesi ile akşamından sabahına bu darbe girişimini boşa çıkarmıştır'.

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, 'Milletimize, demokrasimize kasteden FETÖ'cü darbecilere karşı bütün sosyal ve kültürel dokuları, siyasi farklılıkları görmeksizin 79 milyon insanımız başkomutan Cumhurbaşkanımızın yanında yer almış ve milli iradesi ile akşamından sabahına bu darbe girişimini boşa çıkarmıştır.' dedi.

Afyonkarahisar'da, valilik ve belediye tarafından Demokrasi ve Şehitler Mitingi düzenlendi.

Anıtpark'ta yapılan mitingde, İstanbul Yenikapı'da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi dijital platformdan canlı yayınlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını büyük coşku ile takip eden vatandaşlar, sloganlar atarak Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) tepki gösterdi.

İstanbul'daki mitingin sona ermesinin ardından valilik ve belediye tarafından organize edilen program başladı.

Etkinlikler kapsamında Afyonkarahisar Belediyesi Mehter takımı konser verdi. İki semazen, mehter takımının marşları eşliğinde semah gösterisi sundu.

Alandaki vatandaşlara hitap eden Afyonkarahisar Valisi Yıldırım, vatandaşlara seslenerek, 'Sizler demokrasi kahramanlarısınız.' dedi.

15 Temmuz gecesinde kahraman ordunun içine sızmış asker görünümlü FETÖ'cü hainlerin, Türk devletini ele geçirmek, Türk milletini birbirine düşürmek, bölmek ve parçalamak için akıllara zarar bir çılgınlığa giriştiklerini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

'Bu milletin vergileri ile alınıp, aziz vatanımızı savunmak maksadıyla ordumuza tahsis edilmiş uçaklar, helikopterler, tanklar ve diğer askeri araçlarla Cumhurbaşkanlığını, TBMM'yi, Genelkurmay Başkanlığını ve polis birimlerini bombaladılar. Sivil vatandaşlarımızın üzerine kurşunlar yağdırdılar. Yaşadığımız manzara bir darbe girişiminden çok daha öte, bambaşka bir şeydi. Bu birilerinin adına doğrudan milletin kendisine ve evlatlarına açılmış bir savaşın ta kendisiydi. İşte bu noktada yeryüzündeki yegane ordu millet olan kahraman Türk milleti, milletimize, demokrasimize kasteden FETÖ'cü darbecilere karşı bütün sosyal ve kültürel dokuları, siyasi farklılıkları görmeksizin 79 milyon insanımız, başkomutan Cumhurbaşkanımızın yanında yer almış ve milli iradesi ile akşamından sabahına bu darbe girişimini boşa çıkarmıştır.'

Binlerce vatandaşın katıldığı mitingde Afyonkarahisar Valisi Yıldırım'ın yanı sıra AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Afyonkarahisar Belediyesi'nin kardeş kenti Almanya'nın Hamm Şehri Belediye Başkanı Tomas Peterman, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Bel, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, Emniyet Müdürü İbrahim Özel, siyasi parti il başkanları, kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri de hazır bulundu.

Miting, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuarı sanatçılarının seslendirdiği kahramanlık türküleri ve havai fişek gösterisi ile sona erdi.

Kaynak: AA