EXPO'daki, 'Strange Fruit' Gösterileri Ziyaretçileri Büyülüyor

Gittikleri 52 ülkede 600'den fazla uluslararası festivalde sahne alan Strange Fruit'in, Cumhurbaşkanlığı himayesindeki EXPO 2016 Antalya sergi alanındaki gösterileri büyük ilgi görüyor Tırmandıkları 5 metre yüksekliğindeki demir buçuklar üzerinde gösteri yapan grup, esnek direkler üstünde dans, sirk ve tiyatro performansı sergiliyor.

Cumhurbaşkanlığı himayesindeki EXPO 2016 Antalya sergi alanında sahne alan Strange Fruit'in gösterileri ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

Türkiye'nin ilk kez ev sahipliği yaptığı EXPO 2016 Antalya'da, hergün farklı etkinlikler düzenlenerek, sergi alanını gezen ziyaretçilere sosyal aktiviteler sunuyor. Bu kapsamda Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü performans sanatları grubu Strange Fruit, esnek direkler üzerinde gösteriler gerçekleştiriyor.

Turkcell EXPO Kulesi önündeki EXPO Meydanı'nda haftanın beş günü, 4'er saat sahne alan grup, esnek direkler üstünde dans, sirk ve tiyatro performansı sergiliyor. Gösterilere, ziyaretçilerin yanı sıra yabancı turistler de yoğun ilgi gösteriyor.

Yaklaşık 22 yıl önce kurulan, şu ana kadar 52 ülkede 600'den fazla uluslararası etkinliğe katılarak, 5 milyonun üzerinde seyirci kitlesine ulaşan Strange Fruit, dans ve tiyatrolarıyla EXPO 2016 Antalya'ya renk katıyor.

Ünlü performans sanatları grubu Strange Fruit, EXPO 2016 Antalya'da, 'Swoon', 'Spheres' adlı iki ayrı gösteri sunuyor. Baygınlık anlamına gelen swoon gösterisinde yerden 5 metre yüksekteki esnek direklerde olağanüstü dans, sirk ve tiyatro performansı sergileyerek, şovlarını birçok değişik açı ve esneklikle sergiliyor.

Strange Fruits üyelerinin hava karardıktan sonra sergilediği küre anlamına gelen spheres gösterisi ise kostüm ve ışık şovlarıyla ziyaretçilerin beğenisini topluyor.

Esintiyle sallanan buğday tarlasının görüntüsünden ilham alan grup, esneklikleri ve akrobatik hareketlerinin yanı sıra kostüm, makyaj ve mimikleriyle de izleyenlerin dikkatini çekiyor.

The National Myer Performing Arts Award, The Daidogei World Cup, The Premio Del Publicio ve The Governor of Victoria Export Award gibi önemli etkinliklerden ödülleri bulunan ekip, gösterilerini 4 Ekim'e kadar sürdürecek.

Bu arada, EXPO 2016 Antalya sergi alanının farklı noktalarında, Kenya, Rusya ve Ukrayna'dan gelen dans grupları ve canlı heykeller de gösteriler sunuyor.

Kaynak: AA