Yazıcıoğlu'nun Mahkeme Kararı Balıkesir'de Protesto Edildi

Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verilmesi Balıkesir’de protesto edildi.

Yazıcıoğlu'nun Mahkeme Kararı Balıkesir'de Protesto Edildi
BBP Balıkesir İl Başkanlığı ve Alperen Ocakları üyeleri, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmada takipsizlik kararı verilmesini protesto etmek amacıyla Balıkesir Adliye Sarayı giriş kapısına siyah çelenk bırakmak istedi. Emniyet güçleri ise çelengin sadece bahçe girişine bırakılabileceğini belirterek izin vermedi. Çelengi giriş kapısına bırakan gurup adına açıklama yapan BBP Balıkesir İl Başkanı Ahmet Cemil Aydoğan, "Netice itibariyle Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının şahadetiyle sonuçlanan olayın suikast ve sabotaj olduğu yönündeki ’kuvvetli şüpheler’in üzeri karartılarak ve ‘şüpheliler’ aklanarak dava dosyası hakkında takipsizlik karan verildi.

2014 yılında da bu dava dosyasına ’takipsizlik’ karan verilmişti. Lakin biz bu duruma itiraz etmiş, o dönemde itiraza bakan Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına müracaat etmiştik. Bu mahkeme verilen takipsizliği usul ve yasaya aykırı olduğu gerekçesiyle kaldırmış davanın devamına hükmetmişti. Yine 15 günlük yasal sürecin sonunda Kahramanmaraş Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine itirazımızı yapacağız. İnanıyoruz ki yanlış hesap Bağdat’tan dönecektir’ "dedi.

Kaynak: İHA