BMGK'da 'Filistinli Sivilleri Koruma' Toplantısı Düzenlenecek

BM Güvenlik Konseyi 6 Mayıs'ta Filistinli sivillerin korunması konusunda gayrı resmi toplantı yapacak.

Filistin'in BM Daimi Gözlemcisi Riyad Mansur, BM Güvenlik Konseyi'nde 6 Mayıs'ta gayrı resmi Filistin toplantısı düzenleneceğini bildirdi.

Mansur, BM'de düzenlediği basın toplantısında, 'Filistinli sivillerin korunması' toplantısını gelecek ay dönem başkanlığı yapacak Mısır ile Senegal, Venezuela ve Malezya'nın organize edeceğini söyledi.

Gayrı resmi toplantıya hukuk, insan hakları ve uluslararası ilişkiler alanlarından uzmanlar katılacağını anlatan Mansur, toplantıda Batı Şeria, Gazze ve işgal altındaki Filistin topraklarında yaşayan Filistinli sivillerin korunmasına ilişkin alınabilecek önlemlerin masaya yatırılacağını ifade etti.

BM Güvenlik Konseyi'nden uluslararası barış ve güvenliği koruma sorumluluğunu gereğini yerine getirmesini beklediklerini vurgulayan Mansur, işgal altındaki topraklarda bulunan 'İsrailli yerleşimci teröristlerin' silahsızlandırılmasını, bölgede uluslararası bağımsız gözlemciler görevlendirilmesini istediklerini belirtti.

Silahsız bile olsa üzerlerinde BM amblemi olan gözlemcilerin bölgede olmasının 'İsrail'in zulmünü' azaltacağına inandıklarını dile getiren Mansur, 'Halkımızın korunması konusunda tüm seçenek ve görüşlerin ortaya konmasını hedefliyoruz.' dedi.
Kaynak: AA