Türk Kızılayı Terör Mağdurlarına Ve Mültecilere Umut  Olacak

Osmanlı’dan günümüze insanlığa desteğini sürdüren Türk Kızılayı, projeleri ile terör mağdurlarına ve mültecilere umut olacak.  Kızılay’ın çok boyutlu insani yardım çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Türk Kızılay’ı 1’inci Genel Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık, özellikle terör mağdurları ve mültecilere yönelik projeler geliştirdiklerini belirtti.

Türk Kızılayı Terör Mağdurlarına Ve Mültecilere Umut  Olacak
Türkiye’de ve dünyada insani yardım faaliyetlerini sürdüren Türk Kızılayı terör mağdurlarının ve mültecilerin yüzünü güldürecek. Bugüne kadar farklı coğrafyalarda binlerce insana ulaşan Türk Kızılayı 2020  hedeflerini belirlediği  bölge toplantılarından sonuncusunu İstanbul’da gerçekleştirdi. The Green Park Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya, Türk Kızılayı 1’inci Genel Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık, Kızılay Bölge Müdürleri ve Kızılay Şube Müdürlerinin yanı sıra çok sayıda Kızılay üyesi katıldı.

Toplantıda Kızılay’ın 2020 hedefleri ve projelerine ilişkin bilgi alışverişi yapıldı.

KIZILAY, 2020 HEDEFLERİNİ MASAYA YATIRDI

Toplantının amacına ilişkin bilgiler aktaran  Türk Kızılay’ı 1’inci Genel Başkan Yardımcısı Dr. Kerem Kınık, ”Kızılay’ın 2016 - 2020 yılları arasında gerçekleştirmeyi hedeflediği  stratejik faaliyetlerini bölgeleriyle şubeleriyle paylaştığı bir toplantı . Sonuncusunu gerçekleştiriyoruz İstanbul’da. Avrupa Yakası ve Trakya Bölgelerimizi topladık. Nisan’ın 4’ünde Genel Kongremiz var. Şubelerimizden aldığımız geri beslemelerle  stratejik eylem planımızı revize edeceğiz ve Nisan’da genel kurulumuza sunmuş olacağız. Özellikle gelecek planlarımızı bu toplantılarla paylaşıyoruz, Kızılay’ın yeni vizyonunu tartışıyoruz” dedi.

KIZILAY, 200 BİNİ AŞKIN MÜLTECİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Kızılay’ın çok boyutlu insani yardım çalışmaları  ile mülteci sorunlarına da umut ışığı olduğunu söyleyen Kerem Kınık, "Bunların başında Türkiye’deki en büyük insani kriz olan Suriye insani krizinin yansıması olan mülteci meselesi var.  Bu çerçevede Kızılay’ın çok boyutlu çalışmaları var.  Suriyeli Mültecilere yönelik yaptığımız çalışmalarımız var. Bu çerçevede kamp içinde ve kamp dışında olan  mülteci nüfusu , kırılgan nüfusu desteklemeye çalışıyoruz.  Şuana kadar Kızılay Kart projesi ile 200 bini aşkın Suriyeli mülteciye bu anlamda maddi destek sağlamış olduk. Yeni dönemde toplum merkezleri açıyoruz. 16 toplum merkezi açacağız burada daha çok toplumsal uyum çalışmaları gerçekleştireceğiz.  Meslek edindirme , Türk dini öğretme, psikososyal destek verme, gibi. Şuan üç bölgede, Urfa, Konya ve İstanbul’da toplum merkezlerimiz var, bunun sayısını 16’ya çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

“TERÖR MAĞDURLARI İÇİN SEFERBERLİK HALİNDEYİZ”

Yapılan çalışmalar kapsamında özellikle terör mağduru vatandaşlara yönelik  bir seferberlik halinde olduklarını  sözlerine ekleyen Kınık, "Doğu ve Güneydoğu  illerimizde terörden mağdur olmuş vatandaşlarımızın tespiti yapıldı. Evlerinde ihtiyacı olan yaklaşık 30 bin civarında ailenin tespiti yapıldı. Bölgede valiliklerimizle,  kaymakamlıklarımızla, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile birlikte Kızılay insanlarımıza yardım ediyor. Kızılay Kart programlarımızı kendi vatandaşlarımıza yönelikte açtık. Şuan 30 Türk Kızılayı Şubesi’nin  bölgedeki tespit ettiği yaklaşık 5 bin 100 aileye  Kızılay Kartlar dağıtıldı. Aylık düzenli olarak yatırdığımız paralarla insanlara maddi destek sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

KIZILAY’DAN YEMEN’E 6 BİN TON YARDIM MALZEMESİ

Türkiye dışında ihtiyaç sahibi coğrafyalarda da Kızılay’ın faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Kerem Kınık, “Yemen’de AFAD ile birlikte Kızılay’ın göndermiş olduğu  insani yardım gemisi boşaltılıyor. Yardımlar yaklaşık 6 bin ton. Orada süren savaş nedeniyle açlık vardı ve o açlığa müdahale noktasında Aden  Limanı’nda gemimiz boşaltılıyor. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Somali’ye yine bir insani yardım gemisi gönderiyoruz. O bölgede 2011’de yaşandığı gibi yine bir kuraklık sorunu var.  Buna benzer çok boyutlu insani yardımlarımız devam edecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA