Gasptan Yargılanan Gürcüye, Hırsızlıktan Ceza Verildi
Samsun’da çay ocağında oturan bir kişinin içinde 27 bin 950 TL bulunan çantasını kapkaç yöntemiyle çaldığı iddiasıyla hakkında "gasp" suçundan dava açılan Gürcistan uyruklu şahıs, hırsızlık suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Söz konusu şahıslar hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "gasp" suçundan dava açıldı. Tutuklu bulunan Levan S., 22 Eylül 2015 tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu ve yurt dışı çıkış yasağı getirildi.
Levan S. ve Koba A.’nın yargılanması sona erdi. Koba S. duruşmaya katılmazken, Levan S. ise davanın son duruşmasında hazır bulundu ve tercüman yardımıyla son savunmasını yaptı. Levan S., parayı kendisinin almadığını ve olayla bir ilgisinin almadığını iddia ederek beraatini istedi. Mahkeme heyeti "gasp" suçundan dava açılan Levan S.’yi "hırsızlık" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırarak yurt dışı yasağını kaldırdı. Koba A. ise beraat etti.
