Türk Sağlık-Sen Tıp Bayramı Açıklaması Yaptı

Tıp Bayramı nedeni ile açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Yusuf Aydın, sağlık çalışanlarının önemli sorunlarla karşılaşmakta olduklarını söyledi.

14 Mart Tıp Bayramı nedeni ile yapılan basın açıklamasında Şube Başkanı Aydın, “Tıp Bayramı ilk kez, 1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul’un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlanmıştır.” dedi.

Sağlık çalışanlarının memnuniyeti anketi sonuçlarının sağlık çalışanlarının içerisinde olduğu vahim tabloyu ortaya koyduğunu ifade eden Aydın açıklamasında, “Anket sonuçlarına göre sağlık çalışanlarının yüzde 55.32ü son bir yılda şiddete uğradığını belirtti.

Kadın çalışanların yüzde 67.3’si erkek çalışanların ise yüzde 50.2’si sözlü veya fiziksel şiddete maruz kaldığını belirtmiştir. Sağlık çalışanlarının ise yüzde 78.5’si yapılan çalışmalarla şiddetin önüne geçilemeyeceğini belirtmiştir.” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının önemli sorunlarının olduğunu anlatan Aydın, “Anket sonuçlarına göre acil olarak etkin ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçirilmesi gerekir. Sağlık çalışanları sadece şiddete maruz kalmamakta ekonomik olarak da sıkıntı içerisindeler, harcamaları ve borçları bunu göstermektedir. Düzenlenen ankette maaş zamlarından memnun musunuz ? sorusuna sağlık çalışanlarının yüzde 73.2’si hayır cevabını vermiştir. Sağlık çalışanlarının isteği çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve sorunlarının çözüme kavuşturulmasıdır.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA