Dongfeng Renault'nun Çin'deki İlk Tesisi Açıldı

Dongfeng Renault'nun yıllık 300 bin araç üretim kapasitesine sahip Çin'deki ilk üretim tesisi açıldı.

Renault Grubu açıklamasına göre, Dongfeng Renault Otomotiv Şirketi (DRAC) tesisinin açılışı, Renault Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Carlos Ghosn ile Dongfen Grubu Başkanı Zhu Yanfeng'in katılımıyla Çin Halk Cumhuriyeti Hubei Eyaleti'nin Wuhan şehrinde gerçekleştirildi.

Renault Grubu ortaklarından Dongfeng Group (DFG) ve Nissan'ın ortak girişimiyle iki yılda sıfırdan inşa edilen yeni tesis, Kasım 2015'te ISO 9001 kalite sertifikası aldı ve tedarikçileriyle birlikte yüzde 80'in üzerinde yerel katkı sağladı. DRAC ortaklığı 16 Kasım 2013'te kuruldu ve Ocak 2014'te fabrikayla ilgili çalışmalar başladı. Ortaklık, bir yıl sonra yaklaşık bin çalışana, 2015 sonunda ise iş gücü toplamında 2 bin kişiye ulaştı.

Tesis içerisinde bir araç montaj fabrikası, bir güç aktarım fabrikası ve ürünlerin müşteri gereksinimlerine göre uyarlanabilmesi amacıyla bir de Ar-Ge Merkezi bulunuyor. Yılda 300 bin adet araç üretim kapasitesi potansiyeline sahip olan tesisin başlangıç üretim kapasitesi 150 bin adet araç olacak.

-Yeni tesisin ilk üretimi Kadjar olacak

Açıklamaya göre, tesiste ilk olarak Renault'nun yarış genlerine sahip bir SUV'u olan Kadjar modeli üretilecek. Kadjar'ın dinamik tasarımı ve yüksek teknoloji özellikleri Çin'deki müşterilerin beklentilerini karşılıyor. Burada üretilecek olan araç, 2015 yılında Avrupa'da satışa sunulan Kadjar'a kıyasla panoramik tavan, 4Control ve fazladan konfor için bağımsız arka süspansiyon dahil olmak üzere bazı farklı özelliklerle donatıldı.

SUV segmenti, Çin piyasasının yaklaşık yüzde 30'unu oluşturuyor ve 2015 yılındaki yüzde 53 büyüme oranı ile en hızlı büyüyen segment olarak öne çıkıyor. İlk kez 20 Kasım 2015'de gerçekleştirilen 13. Guangzhou Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkan Renault Kadjar, mart ayında Çin'de satışa sunulacak.

Renault'nun bütün Çin vilayetlerindeki 125 bayiliklerden oluşan ağı, markanın müşteri memnuniyeti marka standartlarına da uyuyor. Renault, 2015 yılında JD Power tarafından açıklanan Başlangıç Kalite Çalışması'na göre, Çin'deki kitle pazar markaları arasında ikinci olmuştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Renault Grubu Başkanı ve CEO'su Carlos Ghosn, şunları kaydetti:

'Wuhan fabrikası, yetenekli ve çok kültürlü bir takım sayesinde en yüksek kalite standartlarımıza uygun olarak rekor bir sürede inşa edildi. Bu, Dongfeng Grubu ile uzun süreli ortaklığımızın yanı sıra Renault'nun büyümesinde bir dönüm noktasıdır. Çin, Renault'nun stratejik planının özündeki parçalardan biridir.'

Kaynak: AA