Libya'da Polis Eğitim Merkezine Yapılan Bombalı Saldırı​

Fas ve İslam İşbirliği Teşkilatı, Libya'nın Zliten kentindeki bombalı saldırıyı kınadı

KAHİRE - İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Fas, Libya'nın kuzeybatısında yer alan Zliten kentinde polis eğitim merkezine düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

İİT tarafından yapılan yazılı açıklamada Genel Sekreter İyad Emin Medeni, Libya halkına, ölenler için başsağlığı yaralılar için de acil şifa dileğinde bulundu.

Medeni, Libyalı taraflara, 17 Aralık'ta Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde imzalanan anlaşmaya uyma ve ulusal uzlaşı hükümetini kurma çağrısı yaptı.

Fas Dışişleri ve İşbirliği Bakanlığı'nın açıklamasında da, "Fas Krallığı, Zliten'deki terör saldırısını kınamaktadır" ifadesine yer verildi.

Fas yönetiminin, "kardeş" Libya halkının yanında olduğunun vurgulandığı açıklamada, bu tür saldırıların güvenlik ve istikrarı sarsma amacı taşıdığı kaydedildi.

Açıklamada, Libyalı tarafların anlaşmazlıkları bir kenara bırakıp ulusal çıkarları öncelemesinin ve imzalanan anlaşmanın bir an evvel hayata geçirilmesinin gerekliliğine işaret edildi.

Libya'nın Zliten şehrinde perşembe günü polis eğitim kampına bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 50 kişi hayatını kaybetmiş, 127 kişi yaralanmıştı.
Kaynak: AA